Ювентус – Лече, мач от 28-ия кръг на Серия "А", ст.: "Алианц Стейдиъм", Торино, начало: 22.45 часа наше време

Вероятни състави:

Ювентус: Счесни, Куадрадо, Де Лихт, Бонучи, Матюиди, Бентанкур, Пянич, Рабио, Бернардески, Дибала, Роналдо
Контузени: Сандро, Киелини, Демирал, Де Шилио, Кедира
Наказан: Данило
Треньор: Маурицио Сари

Лече: Габриел, Донати, Росетини, Лусиони, Калдерони, Петричоне, Тахцидис, Манкосу, Фалко, Сапонара, Бабакар
Контузени: Фариас, Лападула, Дейола, Дел’Орко
Наказани: няма 
Треньор: Фабио Ливерани

Прогноза на Gol.bg:

Последният кръг в Серия "А" беше изключително благоприятен за Ювентус, който увеличи преднината си на върха след издънките на Лацио (2:3 от Аталанта) и Интер (3:3 със Сасуоло).

Шампионите не срещнаха проблеми срещу Болоня на "Дел’Ара", но рутинната им победа взе косвени жертви. Червен картон получи Данило, докато Алекс Сандро и Матия Де Шилио са контузени. Така треньорът Маурицио Сари остана без крайни защитници за мача довечера. Очаква се отляво на отбраната той да заложи на Блес Матюиди, който вече е действал на тази позиция. На другия фланг ще е преквалифицираният през този сезон Хуан Куадрадо.

Гостите пътуваха до Торино само с 14 полеви футболисти. Треньорът им Фабио Ливерани все пак вярва, че Лече може да шокира шампионите въпреки много проблеми. "Трябва да ги накараме да играят ужасно", разкри част от плана си спецът.

След рестартирането на футбола, Лече падна с 1:4 от Милан у дома и загуби последните си три срещи – още 2:7 от Аталанта и 0:4 от Рома. Т.е., в тях тимът е допуснал 15 попадения във вратата си. По-рано през сезона "вълците" измъкнаха 1:1 от Юве на "Стадио Виа дел Маре", интересното е, че не паднаха и при последното си гостуване в Торино – отново 1:1 през 2012 г.

Сега обаче Юве е безкомпромисен у дома и има 12 победи в калчото през сезона и 1 равенство от 13 мача. Единствено Сасуоло не падна на "Алианц Стейдиъм" – 2:2, но едва ли Лече ще повтори постижението.

Нашата прогноза е, че Юве ще спечели безпроблемно.

Прогноза: Ювентус – Лече 3:0