Брайтън – Манчестър Юнайтед, мач от 32-ия кръг на Висшата лига, стадион „Амекс“, 22:15 часа, съдия Андре Маринър

Контузени за Брайтън: Алсате, Искиердо
Под въпрос за Брайтън: Уебстър
Контузени за Манчестър Юнайтед: Джоунс, Туанзебе

Прогноза

Оптимизмът се завърна в Манчестър Юнайтед след подновяването на сезона и феновете на тима ще очакват задължителни 3 точки и при гостуването на южния бряг срещу коравия Брайтън в 32-ия кръг на Висшата лига.  

 
Целта на Червените дяволи е да продължат да притискат Челси и Лестър в битката за Топ 4, а това може да стане единствено с победи, като двубоят срещу Чайките е необходимо да бъде спечелен на всяка цена. 
 
Гостите би трябвало да са достатъчно свежи, въпреки продълженията от двубоя с Норич за ФА Къп, след като Оле Гунар Солскяер направи 8 промени в състава си. Антони Марсиал ще търси още голове след хеттрика си срещу Шефилд Юнайтед, а в средата на терена Пол Погба и Бруно Фернандеш трябва да носят сигурност и да създават положения. 
 
Брайтън спечели 4 точки  от 2 мача след подновяването на сезона и се отдалечи на 6 от зоната на изпадащите, което естествено донесе спокойствие в тима, макар че оцеляването все още не е гарантирано. 
 
Освен това южняците спечелиха и двете си домакинства срещу Ман Юнайтед във Висшата лига, което ще им даде и самочувствие за предстоящия сблъсък. Сега в отбора знаят, че отново ги очаква здрава битка, но е трудно да приемем, че домакините ще постигнат нов успех. 
 
Хората на Оле Гунар Солскяер играят с настроение и все по-голяма увереност, което трябва да се усети и в предстоящия сблъсък, в който Чайките се очаква да приемат играта в своята половина. В последните 6 мача на Брайтън от Висшата лига бяха вкарани едва 8 гола, като и сега сблъсъкът едва ли ще бъде особено резултатен. 
 
Въпреки това Юнайтед разполага с всичко необходимо, за да спечели, както и с по-голяма класа. Чайките излъгаха Арсенал в предишното си домакинство, но този път късметът едва ли ще им се усмихне. Гостите идват с добър баланс в действията си и със скорост в предни позиции, което трябва да означава, че ще продължат борбата за зона Шампионска лига добавяйки още 3 точки към актива си. 
 
Резултат: Брайтън – Манчестър Юнайтед 0:2