Манчестър Сити – Ливърпул, мач от 32-ия кръг на Висшата лига, стадион „Етихад“, 22:15 часа, съдия Антъни Тейлър

Наказан за Ман Сити: Фернандиньо
Контузени за Ман Сити: Агуеро, Гарсия
Контузен за Ливърпул: Матип

Прогноза

Ливърпул вече е шампион, но гостуването на „Етихад“ срещу вече бившия шампион и основен конкурент Манчестър Сити, със сигурност обещава да бъде изключително интересно. 

Домакините са сигурни на второто си място, но ще искат  да докажат, че разликата до лидера от 23 точки изобщо не е реална, независимо че обещаха да направят шпалир и да покажат уважението си към новия шампион. Червените пък ще опитат да направят дубъл над Гражданите и съвсем да потвърдят доминацията си. 

Защитата на Сити през сезона не е на ниво и не случайно тимът 11 пъти е получил първия гол в мачовете от сезона, което е много. Атаката на Червените пък е достатъчно силна, за да преодолее всяка една защита. 

Хората на Юрген Клоп продължават да преследват и рекорда по точки за сезона във Висшата лига, който се държи именно от Небесносините. Те се нуждаят от 15 от оставащите 21 възможни, за да подобрят постижението и ще са много доволни ако вземат 3 сега, правейки и дубъл над опонента. 

Все пак отборът е колеблив при гостуванията си напоследък, като в последните 4 във всички турнири, регистрира 3 загуби и равенство и не успя да вкара нито един гол в тези мачове. 
 
В подобен мач всякаква развръзка е възможна, а сега и домакинският фактор е без особено значение, така че е много трудно да се прогнозира какво ще се случи. Това ще е сблъсък на гиганти, които ще играят за честта си и ще бъдат сериозно мотивирани. 
 
Липсата на наказания Фернандиньо може и да е проблем за домакините, но Пеп Гуардиола задължително ще иска да надделее в дуела срещу Юрген Клоп и нашето усещане е, че ще успее да го направи и Сити ще спечелят този сблъсък от тежка категория. 
 
Резултат: Манчестър Сити – Ливърпул 2:1