Лудогорец – Левски, мач от 30-ия кръг на Първа лига, ст.: "Хювефарма Арена", Разград, начало: 18.30 часа

Вероятни състави:

Лудогорец: Стоянов, Сисиньо, Терзиев, Моци, Недялков, Анисе, Баджи, Жоржиньо, Каули, Вандерсон, Чибота
Треньор: Павел Върба

Левски: Георгиев, Найденов, Райнов, Каргас, Горанов, Юруков, Мазурек, Лозев, М. Петков Паулиньо, Робърта
Треньор: Георги Тодоров

Прогноза на Gol.bg: 

Осакатен Левски гони задължителна победа в Разград, за да запази шансове за класиране в Лига Европа. Треньорът Георги Тодоров за пореден път има сериозни проблеми при окомплектоването на състава. "Сините" вече се разделиха с Милан Миятович, Кали Тиам, Филипе Нашименто и Дени Алар.

Националът Симеон Славчев отново е извън групата, а освен това отпада и Станислав Иванов, който е с контузия. Левски ще трябва да се справя и без стълба в отбраната си Холмар Ейолфсон. Исландският национал беше опериран от херния вчера. Аут е и Здравко Димитров.

Деян Лозев поне се възстанови и не е изключено да започна по фланга, докато отдясно на защитата отново ще действа Ивайло Найденов. След два мача изтърпяно наказание се завръща Янис Каргас.

За Лудогорец няма да играе голмайсторът Клаудиу Кешеру, който още е с травма. Най-вероятно отново Мавис Чибота ще поведе атаката на разградчани, за които двата мача до края на сезона са като подготовка преди старта на квалификациите на Шампионска лига през август.

Освен това "орлите" ще се опитат да удължат серията си без загуба на 35 мача. В момента статистиката показва 22 победи и 12 равенства при голова разлика 65:18. По­следното поражение на разградчани бе на 26 април 2019 г. с 1:2 от Черно море във Варна.

Лудогорец се е прицелил и в още рекорди. Отборът може да стане първият тим, вдигнал шампионската титла без загуба в първенство от над 30 кръга. И второ може да стане най-убедителният шампион в историята на българския футбол.

В исторически план досега най-убедителният първенец е Левски от сезон 1993/94. Тогава "сините" изпревариха втория ЦСКА със 17 точки в крайното класиране. В момента разликата между "орлите" и втория Левски, който пък е с равни точки с "червените", е 16 т.

За Левски има още една лоша новина в мачовете срещу Лудогорец. "Сините" не са побеждавали "орлите" в редовното време от 14 поредни мача, в които имат 9 поражения. За последно столичани се наложиха през 2016 г. в София с 1:0. Статистиката за Левски в Разград е още по-стряскаща. Тя показва само един успех, от 2013 г., 10 поражения и 4 ремита.

И нашата прогноза е, че Левски няма да спечели и днес.

Прогноза: Лудогорец – Левски 2:1