Манчестър Юнайтед – Саутхемптън, мач от 35-ия кръг на Висшата лига, стадион „Олд Трафорд“, 22:00 часа, съдия Крис Кавана

Контузени за Ман Юнайтед: Туанзебе, Джоунс
Контузени за Саутхемптън: Дженепо, Валери, Буфал

Прогноза

Загубите на Челси и Лестър поставят в отлична позиция Манчестър Юнайтед, който при победа над Саутхемптън ще излезе на трето място, а и при играта на отбора в момента, е трудно да приемем, че това няма да се случи. 

Червените дяволи спечелиха последните си 4 мача във Висшата лига с 3 гола разлика и неслучайно Оле Гунар Солскяер намекна, че тимът ще бъде с непроменен стартов състав за 5-и път поред, въпреки колебанията срещу Астън Вила в първите 25 минути. 

„Когато ръководиш един отбор има страшно много неща, които да вземеш под внимание, но когато имаш футболисти във форма е по-лесно“ заяви норвежецът, чийто тим е без загуба вече в 17 поредни мача във всички турнири. 

Бруно Фернандеш продължава да блести, Пол Погба също се наслаждава на футбола, а младокът Мейсън Грийнууд не спира да вкарва, което кара феновете на тима сериозно да мечтаят, макар и за следващия сезон. 

През този мястото в Топ 4 ще е много добро постижение предвид трудностите от първите месеци. Със сигурност обаче, Юнайтед не трябва да подценява предстоящия опонент, който доста се подобри, а и само с 2 домакински победи от последните 6 мача срещу Светците, в отбора има върху какво да помислят. 

С 3 победи от 5 мача след подновяването на сезона, хората на Ралф Хазенхютъл са в добро настроение, а Дани Ингс продължава с отличното си представяне, като е само на едно попадение от границата от 20, така че отбраната на домакините трябва да внимава. 

Саутхемптън подобри и защитата си, а и сякаш се чувства по-комфортно, когато гостува, заради скоростта и директността в играта си. Не случайно тимът има 6 победи и само 2 поражения в последните си 9 визити в шампионата. 

Въпреки това е трудно да приемем, че Манчестър Юнайтед няма да спечели, при открилата се възможност за третото място. Червените дяволи ще бъдат амбицирани, във форма са, бележат с лекота и макар и противникът да е опасен, това трябва да е още една победа за състава на Оле Гунар Солскяер. 

Резултат: Манчестър Юнайтед – Саутхемптън    4:1