Манчестър Юнайтед – Челси, полуфинал за ФА Къп, стадион „Уембли“, 20:00 часа, съдия Майк Дийн

Контузени за Ман Юнайтед: Шоу, Туанзебе, Джоунс
Под въпрос за Ман Юнайтед: Уилямс
Контузени за Челси: Канте, Гилмор

Прогноза

Манчестър Юнайтед ще гони четвърта победа през сезона срещу Челси, този път за ФА Къп и всичко сочи, че Червените дяволи имат много добри шансове, за да я постигнат. 

Хората на Оле Гонар Солскяер направиха дубъл над съперника в първенството, а освен това спечелиха и за купата на Лигата. Освен това два от мачовете бяха в период, когато отборът на Оле Гунар Солскяер бе колеблив и бе много далеч от настоящата си форма. 

Сега ситуацията е съвсем различна и самочувствието в тима е огромно. 19 поредни мача без загуба във всички турнири, 6 победи в 8 мача след подновяването на сезона и вкарани 21 гола в тях. 

Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал оформиха страхотен тандем и бележат редовно, Бруно Фернандеш организира отлично играта, Погба играе с настроение, а младият Мейсън Грийнууд е жокер, който може да реши всеки мач. Защитата също се стабилизира, като допусна само 6 гола в тези 8 мача и запази 4 сухи мрежи. 

Разбира се бранителите на Юнайтед ще трябва да внимават за Кристиан Пулишич и Уилиан, които са във форма, както и за Оливие Жиру, който намери отново добрата си голова форма. Липсата на Нголо Канте обаче, ще бъде проблем заради неговата работоспособност. 

Мачът е много важен и със сигурност в него всичко може да се случи, както се видя и във вчерашния двубой между Арсенал и Манчестър Сити, в който Артилеристите бяха считани за аутсайдери, но спечелиха с 2:0. 

Без съмнение Сините ще бъдат костелив орех и имат играчите, с които да наранят противника. Представянето на двете защити ще бъде от огромно значение, но заради силната игра на Ман Юнайтед и формата на атакуващите футболисти на Червените дяволи, ще дадем предимство на състава на Солскяер за победа. 

Резултат: Манчестър Юнайтед – Челси    2:1