Астън Вила – Арсенал, мач от 37-ия кръг на Висшата лига, стадион „Вила Парк”, 22:15 часа, съдия Крис Кавана

Контузени за Астън Вила: Хаус, Тейлър, Енгелс, Хийтън, Уесли
Контузени за Арсенал: Мустафи, Пабло Мари, Лено, Мартинели, Чеймбърс 

Прогноза

В Астън Вила сигурно още съжаляват за изпуснатата победа срещу Евертън миналата седмица, когато тимът игра силно, но е абсолютно сигурно, че и сега хората на Дийн Смит ще бъдат отдадени срещу Арсенал в стремежа да постигнат ключова победа и да оцелеят във Висшата лига. 

Артилеристите обаче идват вдъхновени в Бирмингам след победите си над Ливърпул и Манчестър Сити от последните дни, като особено триумфът срещу Гражданите бе силно впечатляващ и мнозина анализатори отчетоха подобрението и възхода на лондончани, след като защитата се справи отлично. 

Знаците обаче не са добри за бирмингамци, които не са побеждавали Арсенал у дома от 1998-а година или вече в 17 поредни мача, от които загубиха 10. В последните 7 срещи между съперниците пък лондончани неизменно печелят с обща голова разлика 23:3 в тях. 

Пиер-Емерик Обамеянг бе героят срещу Ман Сити в неделя и сега ще се надява да се доближи до Джейми Варди в битката за голмайсторския приз. Александър Лаказет обаче, също е добра опция за атаката, защото той пък впечатли срещу Ливърпул, а и отбеляза в последните две гостувания на отбора. 

 

Еди Нкетиа, който се завръща след наказание също е вариант, така че при всички положения за защитата на Вила предстоят трудни моменти, защото лондончани са в добро състояние, а и скоростта в действията на тима е нещо, което носи сериозна опасност за противниците. 

Напрежението върху Вила и по-голямата класа на Арсенал със сигурност поставят лондончани в по-добра позиция, а и победата им е нужна в стремежа да заемат 7-ото място, което ще даде участие в Лига Европа, ако загубят финала за ФА Къп срещу Ман Сити. Затова победата трябва да е за гостите. 

Резултат: Астън Вила – Арсенал 1:3