РБ Лайпциг – Пари Сен Жермен, полуфинал в Шампионската лига, 22:00 часа, стадион „Луж”, Лисабон, съдия Бьорн Кайперс (Нид)

Контузен за Лайпциг: Конате
Под въпрос за ПСЖ: Кейлор Навас, Тиаго Силва, Гей, Верати, Курзава

Прогноза

Пари Сен Жермен ще бъде вдъхновен, след като преодоля по драматичен начин 1/4финала в Шампионската лига, но френският тим със сигурност ще има едно на ум по отношение на опонента, след като РБ Лайпциг е готов да опровергае отново прогнозите и да поднесе нова изненада. 

Килиан Мбапе се очаква да стартира с парижани, след като записа половин час срещу Аталанта и след това нямаше здравословни проблеми. Това със сигурност ще увеличи шансовете на френския тим още повече, независимо от многото пропуски на Неймар в предишния мач. 

Едва ли много хора дават шанс на германския тим, но такъв със сигурност има, защото самочувствието на отбора със сигурност е високо. Юлиан Нагелсман може да мотивира своя състав, като има ясен план как да се справи със звездите на съперника. 

„Момчетата имат силно желание да спечелят, а можем да го направим и с лоша игра. Срещу ПСЖ имаме шансове и сме готови да ги използваме. Неймар и Мбапе са топ-играчи, които трябва да ограничим като отбор. Искаме да ги накараме да работят и да под натиск” заяви той. 

И двата отбора обичат да атакуват, но очакванията са все пак германците да бъдат малко по-предпазливи и внимателни. Томас Тухел си отдъхна след победата над Аталанта и сега може би усеща, че е дошъл идеалния момент ПСЖ да стигне до финала. 

И при всички положения шансовете на парижани са много добри. Емоционално те ще искат да покажат предимството си и класата и блясъка на Неймар и Мбапе трябва да ги изведат до победа. Лайпциг е много симпатичен и ще търси своите моменти, но пътешествието за германците в турнира трябва да приключи сега.  

Вероятни състави: 
РБ Лайпциг: Гулаши, Клостерман, Упамекано, Халстенберг, Лаймер, Кампъл, Сабицер, Анхелиньо, Олмо, Поулсен, Нкунку
ПСЖ: Рико, Керер, Т. Силва, Кимпембе, Бернат, Ди Мария, Маркиньос, Паредес, Неймар, Мбапе, Икарди  

Резултат: РБ Лайпциг – Пари Сен Жермен    1:3