Челси – Ливърпул, мач от 2-ия кръг на Висшата лига, стадион „Стамфорд Бридж“, 18:30 часа, съдия Пол Тиърни 
 
Контузени за Челси: Силва, Пулишич, Зиеш, Чилуел, Гилмор 
 
Прогноза

Новото попълнение на Ливърпул Тиаго Алкантара се очаква да започне на пейката при трудното гостуване на Челси в столицата.  
 
Червените не бяха убедителни на старта на кампанията, като трудно се наложиха срещу Лийдс и сега ще трябва да покажат доста по-солидна игра, най-вече в дефанзивен план.  
 
Юрген Клоп скоро ще има на разположение за атаката си и Диого Жота, който бе спазарен с Уулвърхемптън, но така или иначе в предни позиции всичко за шампионите изглежда наред.  
 
Мохамед Салах започна сезона с хеттрик и вече е само на 3 гола от 100 с екипа на мърсисайдци, а Садио Мане и Роберто Фирмино със сигурност ще донесат проблеми на защитата на домакините.  
 
Хората на Франк Лампард също стартираха с успех, печелейки на терена на Брайтън, но напоследък не се справят добре срещу Ливърпул – 6 загуби в последните 12 домакинства. В същото време обаче, Сините нямат поражение срещу действащия шампион в 13 поредни срещи на своя стадион.  

Сезонът е в началото, но мачът е важен, така че и двата тима ще се хвърлят здраво. Ливърпул вече ще трябва да брани репутацията си на шампион, а Челси ще се стреми да докаже, че е по-добър тим от миналия сезон. Липсата на Зиеш, Чилуел и Пулишич обаче, може и да се отрази.  
 
Затова и шансовете на Ливърпул сякаш изглеждат малко по-добри. Ако Червените се върнат към играта си в защита от миналия сезон, тогава много трудно ще бъдат преодолени и при звездното си нападение, би трябвало да спечелят.  
 
Резултат: Челси – Ливърпул        1:3