Ливърпул – Арсенал, мач от 3-ия кръг на Висшата лига, ст.: "Анфийлд", начало: 22.00 часа наше време

Вероятни състави:

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Гомес, Ван Дайк, Робертсън, Фабиньо, Вайналдум, Тиаго, Салах, Мане, Фирмино
Контузени: Хендерсън, Матип, Окслейд-Чембърлейн
Мениджър: Юрген Клоп

Арсенал: Лено, Мейтланд-Найлс, Габриел, Луис, Холдинг, Белерин, Джака, Себайос, Вилиан, Обамеянг, Лаказет
Под въпрос: Тиърни, Папастатопулос
Контузени: Мари, Мустафи, Чеймбърс, Мартинели, Роу

Прогноза на Gol.bg:

Време е за първия епизод между Ливърпул и Арсенал, които ще изиграят два мача помежду си на "Анфийлд" в рамките на няколко дни. Тази вечер съперниците се изправят помежду си в дерби от Висшата лига, а в четвъртък се срещат за Карабо Къп.

Шампионът на Англия влиза в сблъсъка в приповдигнато настроение, след като в миналия кръг победи с 2:0 Челси на "Стамфорд Бридж" и сега ще се опита да сломи втори лондонски отбор. Но и "топчиите" са в чудесно настроение, защото и те имат 6 точки след 2 кръга и най-накрая могат да мечтаят за силно представяне в първенството.

Гледайте дербито на живо от този линк

Юрген Клоп обаче има проблеми за решаване. Жоел Матип и капитанът Джордан Хендерсън са аут, под въпрос са вратарят Алисон Бекер и новото попълнение Тиаго Алкантара. Очаква се все пак двамата да започнат титуляри срещу Арсенал. Микел Артета няма да изневери на схемата си с трима централни защитници, а в атака ще заложи на звездното си трио в лицето на Пиер-Емерик Обамеянг, Вилиан и Александър Лаказет.

"Топчиите" паднаха в последните си четири гостувания на "Анфийлд" с голова разлика 3:15 и нямат победа на този стадион от седем поредни дербита – пет загуби и две равенства. Двата отбора играха един срещу друг съвсем наскоро и след 1:1 на "Уембли" Арсенал се наложи с дузпи и спечели Къмюнити шийлд.

Но Ливърпул не е губил у дома за първенство в 60 мача – 49 победи и 11 равенства, а в последните осем срещи вкъщи (7 победи, 1 равенство) "червените" вкараха средно по 4,38 гола на мач!  През миналия сезон Арсенал спечели само две точки като гост срещу отборите от Топ 6. За това нашата прогноза е за успех на шампионите тази вечер, но с голове и в двете врати.

Прогноза: Ливърпул – Арсенал 3:1