Манчестър Юнайтед – Тотнъм, мач от 4-ия кръг на Висшата лига, стадион „Олд Трафорд“, 18:30 часа, съдия Антъни Тейлър

Контузени за Ман Юнайтед: Джоунс, Туанзебе
Под въпрос за Тотнъм: Сон, Ло Селсо
Все още не е готов за игра за Тотнъм: Бейл

Прогноза

Манчестър Юнайтед и Тотнъм не започнаха убедително сезона във Висшата лига и сега излизат във важен и непредвидим сблъсък на „Олд Трафорд“. 

Червените дяволи измъкнаха победата с огромен късмет срещу Брайтън в миналия кръг и сега ще се опитат да постигнат първи домакински успех, след разочарованието срещу Кристъл Палас. 

Оле Гунар Солскяер знае, че отборът му се нуждае от сериозно подобрение в дефанзивен план, след като Чайките удариха 5 греди преди седмица и донесоха много проблеми на защитата на съперника. 

Тотнъм едва ли ще натисне домакините, след като Жозе Моуриньо предпочита много по-прагматичния стил на игра и вероятно отборът му ще действа на контраатака. Евентуалната липса на Хюн Мин Сон може да е проблем заради скоростта на корееца, но пък Стивън Бергвайн не изглежда като лоша опция да започне. Гарет Бейл все още не е готов. 

Юнайтед не е удобен съперник за Хари Кейн, който има само 2 гола срещу този съперник в 12 мача. Като цяло Червените дяволи се наслаждават на играта си срещу Шпорите срещу които имат цели 35 победи, като са побеждавали повече единствено Евертън. 

Тотнъм също търси стабилност, въпреки че изпусна победата над Нюкасъл преди седмица, когато показа силна игра. Лондончани са колебливи при гостуванията си с едва 2 сухи мрежи в последните 27 визити. Освен това Моуриньо е без победа в 6 поредни срещи навън срещу отборите, които е ръководил. 

И сега Тотнъм едва ли ще спечели, но все пак точката  е напълно постижима. Двата тима не са завършвали наравно в 14 поредни сблъсъка на „Олд Трафорд“, така че тази серия може би е крайно време да бъде прекъсната. Всякаква развръзка е възможна,  като нападението на домакините изглежда доста по-продуктивно, но все пак равенство. 

Резултат: Манчестър Юнайтед – Тотнъм    1:1