Астън Вила – Ливърпул, мач от 4-ия кръг на Висшата лига, стадион „Вила Парк“, 21:15 часа, съдия Мартин Аткинсън

Контузени за Вила: Енгелс, Хаус
С коронавирус за Ливърпул: Тиаго Алкантара, Мане
Контузени за Ливърпул: Матип, Цимикас, Окслейд-Чембърлейн
Под въпрос за Ливърпул: Хендерсън

Прогноза

Два отбора с пълен актив от точки ще се срещнат на „Вила Парк“, където обаче Ливърпул идва в ролята на абсолютен фаворит срещу домакините от Астън Вила, за които именно това ще е истинското мерило за способностите. 

Бирмингамци са вдъхновени, след като спечелиха първите си два мача, без да допуснат гол в тях, но сега предизвикателството ще бъде много по-голямо, тъй като предстои сблъсък срещу шампионите. 

Червените пък започнаха с 3 поредни успеха, но сега ще бъдат без Садио Мане, който се оказа с коронавирус, като е много вероятно на неговото място да започне новото попълнение Диого Жота, който вкара в дебюта си срещу Арсенал. 

Миналия ноември Ливърпул постигна много труден успех на този стадион с 2:1 след обрат, а сега показва добър футбол. Мърсисайдци имат едва една загуба при гостуване на Вила в последните 19 мача, която бе от 2011-а година и сега би трябвало отново да спечелят. 

Хората на Дийн Смит ще бъдат вдъхновени от добрата си игра и би трябвало да дадат сериозен отпор на съперника, но класата на шампионите е доста по-голяма и те трябва да вземат своето. 

Скоростта в действията на Червените, спокойствието и самочувствието, както и грешките на конкурентите, поставят хората на Юрген Клоп в отлична позиция да продължат победния си ход. 

След две поредни сухи мрежи Вила едва ли ще успее да не допусне гол в трети пореден мач, но ако го направи, това би било истински подвиг. Във футбола обаче логиката все пак често надделява, така че Ливърпул ще спечели този двубой. 

Резултат: Астън Вила – Ливърпул    0:3