Финландия – България, мач от Лига "Б", група 4 на Лигата на нациите, начало: 19.00 часа наше време

Вероятни състави:

Финландия: Храдецки; Вялсянен, Ояла, О Шонеси; Пиринен, Кауко, Нисканен, Шюлер, Алхо; Йенсен, Пууки
Селекционер: Марко Канерва

България: П. Илиев; С. Попов, Антов, Божиков, Недялков; Цветков, Малинов; Йомов, Неделев, Десподов; Краев
Селекционер: Георги Дерменджиев

Прогноза на Gol.bg:

България гостува на Финландия само няколко дни след разочароващата загуба с 1:3 от Унгария в 1/2-финален плейоф за класиране на Евро 2020.

Мачът в София определено дойде като леден душ за "лъвовете" и се очаква сега селекционерът Георги Дерменджиев да направи промени в титулярния състав.

Страхил Попов ще замени Сисиньо отдясно, а Валентин Антов ще играе вместо Георги Терзиев. В средата на терена сигурно е присъствието на Кристиян Малинов, до него вероятно ще започне Александър Цветков. Тодор Неделев ще играе зад изнесения в предни позиции Божидар Краев,  по крилата този път ще стартират влезлите от пейката срещу Унгария Георги Йомов и Кирил Десподов.

В последните си 17 мача националите постигнаха само една победа – 1:0 срещу Чехия преди близо година. В исторически план финландците са удобен съперник за представителния ни тим и никога не сме губили от тях. От 8 двубоя имаме 7 победи и 1 равенство при голова разлика 19:3. От тези срещи 6 са за квалификации и 2 контроли. Ремите е именно във Финландия, където от общо 4 мача имаме и 3 успеха. За последно двата отбора се срещнаха в контрола през 2008 година, спечелена от "лъвовете" с 2:1.

В класирането в нашата група Финландците имат 3 точки и заема 2-ро място в групата, след като загуби у дома от Уелс с 0:1, а след това победи със същия резултат Ейре като гост. България е с 1 точка от двубоите с Уелс и ирландците, като и в двама мача нашите допуснаха голове в последните минути.

Прогнозата ни е, че тази вечер няма да има победител.

Прогноза: Финландия – България 1:1