Нюкасъл – Манчестър Юнайтед, мач от 5-ия кръг на Висшата лига, стадион „Сейнт Джеймсис Парк“, 22:00 часа, съдия Крейг Поусън

Контузени за Нюкасъл: Дубравка, М. Лонгстаф, Кларк, Дъмет
Наказан за Ман Юнайтед: Марсиал
Контузени за Ман Юнайтед: Туанзебе, Джоунс
Без право да играе за Ман Юнайтед заради карантина: Кавани

Прогноза

Манчестър Юнайтед със сигурност трябва да отговори след срамното 1:6 от Тотнъм, но на „Сейнт Джеймсис Парк“ срещу Нюкасъл се очертава още един труден мач за хората на Оле Гунар Солскяер. 

Свраките стартираха стабилно, като спечелиха 7 точки от първите си 4 мача, а новото попълнение Калъм Уилсън определено се вписа идеално в състава, вкарвайки 4 гола от 6-те на отбора си. 

В същото време Червените дяволи са под сериозно напрежение, губейки два от своите три мача, като най-големите проблеми са в защитата, която определено не функционира както трябва. 

Хари Магуайър е в лоша форма, което бе потвърдено и в мачовете на Англия, но едва ли ще бъде оставен на пейката. Маркъс Рашфорд би трябвало да е в центъра на атаката при наказанието на Антони Марсиал и това, че Единсон Кавани няма да право да дебютира. 

Фокусът сега би трябвало да бъде върху играта в защита, след като тимът допусна 11 гола в трите си мача, а и загуби 2 от последните си 3 гостувания на североизток. Нов успех за домакините ще означава, че Нюкасъл печели 10 точки от първите си 5 мача за първи път от 2001-а година. 

Свраките вероятно ще заложат на солидната си защита и ще чакат момент на контраатака, след като Алан Сен-Максимен също е в добра форма, а притежава и отлична скорост. 

Юнайтед няма избор, освен да покаже стабилност и да остави лошите резултати зад гърба си, защото в противен случай натискът върху Солскяер ще се увеличи сериозно. Червените дяволи имат потенциал и сериозна индивидуална класа и макар и все още да не са в особено добра форма, би трябвало да спечелят, като вероятно е крайно време да запишат и суха мрежа. 

Резултат: Нюкасъл – Манчестър Юнайтед    0:2