Интер – Ювентус, мач от 18-ия кръг на Серия "А", стадион: "Джузепе Меаца", начало: 21.45 часа наше време

Вероятни състави:

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Фрай, Бастони, Хакими, Видал, Брозович, Барела, Йънг, Лукаку Мартинес
Аут: Д‘Амброзио, Дармиан, Пинамонти, Весино
Треньор: Антонио Конте

Ювентус: Счесни, Данило, Бонучи, Киелини, Фработа, Киеза, Рабио, Бентанкур, Рамзи, Мората, Роналдо
Аут: Сандро, Куадрадо, Де Лихт, Дибала
Треньор: Андреа Пирло

Прогноза на Gol.bg:

Тази вечер е време за Дерби д‘Италия! Интер посреща Ювентус в най-големия сблъсък на Ботуша. За първи път от доста време "нерадзурите" са фаворити в напечения мач. Това не е само заради класирането: "нерадзурите" са 2-ри с 37 точки, шампионите са 4-ти с 33 т. и среща по-малко.

  • Форма: 

От началото на сезона Юве не показва нужното постоянство, но напоследък "бианконерите" стабилизираха представянето си и за първи път през кампанията наредиха 3 поредни победи в калчото. Те дойдоха над Удинезе (4:1), Милан (3:1) и Сасуоло (3:1).

От своя страна Интер беше в серия от 8 поредни успеха, но в последните два мача спечели 1 точка – 1:2 от Сампдория и 2:2 с Рома. И двата двубоя бяха гостувания, а възпитаниците на Антонио Конте са вторият най-силен домакин в калчото (след Рома) с 6 победи, 1 равенство и 1 загуба. Парма измъкна 2:2 на "Джузепе Меаца", а поражението беше с 1:2 от Милан.

  • Състави: 

Конте няма сериозни кадрови проблеми, с изключение на Данило Д‘Амброзио. В атака той ще заложи на атомното си дуо Ла-Лу: Лаутаро Мартинес и Ромелу Лукаку, които са вкарали 21 от 43-и гола на миланци в Серия "А". В халфовата линия ще действа бившият ас на Юве Артуро Видал.

Андреа Пирло е на другия полюс. Аут заради коронавирус са Хуан Куадрадо, Матайс де Лихт и Алекс Сандро. Все твърди титуляри... С контузия е Пауло Дибала. На Ботуша прогнозират, че ветеранът Джорджо Киелини ще бъде предпочетен пред Мерих Демирал в центъра на защитата. Уестън Маккени и Федерико Киеза се възстановиха, но се очаква американецът да седне на пейката.

  • Директни мачове:

През миналия сезон Юве спечели и двата мача с Интер – 2:1 в Милано и 2:0 у дома, а в дома на големия съперник има само 1 загуба в последните 10 двубоя за първенство. Тя беше през есента на 2016 г. – 2:1 за "нерадзурите". В останалите случаи "бианконерите" постигнаха 5 успеха, 4 срещи завършиха наравно. В исторически план Юве има сериозно предимство – 108 победи срещу 71 успеха за Интер. Нашата прогноза е, че и тази вечер няма да има победител, което ще е от полза на Милан.

Прогноза: Интер – Ювентус 1:1