Ювентус – Рома, мач от 21-ия кръг на Серия "А", Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм", начало: 21.45 часа наше време

Вероятни състави:

Ювентус: Счесни, Де Лихт, Бонучи, Данило, Куадрадо, Маккени, Артур, Рабио, Киеза, Мората, Роналдо
Наказан: Бентанкур
На картон от наказание: Данило, Рабио
Контузен: Дибала

Рома: Миранте, Манчини, Ибанес, Кумбула, Карсдорп, Кристанте, Верету, Спинацола, Мхитарян, Педро, Майорал
Наказан: Пелегрини
От картон наказание: Кристанте, Перес, Ибанес, Вилар
Контузени: Смолинг, Дзаниоло

Прогноза на Gol.bg:

Ювентус влиза в битката за 3-то място пълен с увереност, докато Рома отново е с Един Джеко, макар и на пейката. Шампионите спечелиха всеки един мач през 2021 година, с изключение на загубата с 0:2 от Интер на "Джузепе Меаца". Но отмъстиха на "нерадзурите" с успех 2:1 на същия стадион в първа 1/2-финална среща за Купата на Италия.

Във вторник е реваншът, така че ротациите в състава на Андреа Пирло ще продължат. Титуляри се завръщат Войсчех Счесни, Леонардо Бонучи, Данило, Артур, Федерико Киеза и Алваро Мората. Аарън Рамзи вече е здрав, но Маестрото обяви, че уелсецът няма да попадне в групата.

"Рома е сред най-добре играещите отбори в Италия. Имат чудесни играчи и трябва да внимаваме с контраатаките им. Трябва да направим възможно най-малко грешки. Подобрихме се много на психическо ниво. Загубата от Интер определено ни помогна да разберем, че винаги е необходимо да сме фокусирани. Двойката централни бранители не е определена. Нямам проблеми с това да реша кои ще играят там. Става въпрос за четирима футболисти от най-високо ниво, всички от които могат да играят заедно", каза Пирло на вчерашната си пресконференция.

Джеко остана на "Олимпико" и попадна в групата, но ситуацията с Пауло Фонсека не е розова. Босненецът беше лишен от капитанската лента, а на върха на атаката за Рома ше действа Борха Майорал. "Джеко тренира добре, но Браян Кристанте ще бъде капитан. Това, което прави отбора по-силен, са победите и работата в тренировките. Сравнение с Ювентус? Не обичам да правя такива сравнения. Става въпрос за два различни отбора. Те са много силни и разполагат с чудесен треньор. Сега са по-динамични и по-уверени, отколкото в началото на сезона", каза Фонсека преди дербито. 

"Вълците" реагираха добре след загубата с 0:3 от големия съперник Лацио и постигнаха две поредни победи в калчото – 4:3 над Специя и 3:1 над Верона. И двата мача се състояха в Рим, а в последните си 7 гостувания в Серия "А" "джалоросите" допускат попадения. Сега срещу тях е Кристиано Роналдо, който вчера навърши 36 г. Но португалската звезда няма гол в 3 поредни двубоя в първенството и може да запише четвърти. Ако това стане, ще е пропуснал да се разпише в 4 поредни шампионатни мача за първи път от 2017 г., когато още играеше за Реал Мадрид. 

През миналия сезон "Вълците" се наложиха на "Алианц Стейдиъм" с 3:1. Сблъсъкът беше от последния кръг, когато Юве вече беше спечелил 9-та си поредна титла на Италия. Това е и единственият успех на римляните на този стадион. С него прекъснаха и кошмарната си серия от 10 поредни загуби в дома на "Старата госпожа". Нашата прогноза днес е, че домакините ще вземат своето.

Прогноза: Ювентус – Рома 2:0