ЦСКА – Лудогорец, първи 1/2-финален мач за Купата на България, ст.: "Българска армия", начало: 19.30 часа

Вероятни състави:

ЦСКА: Бусато, Вион, Матей, Кох, Мазику, Юга, Синклеър, Йомов, Тиаго, Енрике, Кайседо
Треньор: Любо Пенев

Лудогорец: Кахлина, Недялков, Са, Вердон, Икоко, Баджи, Дяков, Каули, Десподов, Текпетей, Кешеру
Треньор: Валдас Дамбраускас

Прогноза на Gol.bg:

ЦСКА приема Лудогорец в първи 1/2-финален мач за Купата на България. 

За "червените" тези сблъсъци са с етикет "всичко или нищо". На "Българска армия" или ще спечелят турнира или ще изпратят пореден нулев сезон.

За целта ЦСКА направи треньорска рокада и легендата Любослав Пенев смени Бруно Акрапович, който изведе Локомотив Пловдив до две поредни Купи.

От своя страна Ел Голеадор още няма финал в турнира, а феновете едва ли искат да си спомнят последните мачове на ЦСКА за Купата, когато Пенев беше треньор. Това са драматичните срещи с Ботев Пловдив, особено в София, където с двама души по-малко гостите се добраха до равен и се класираха за решаващия мач. 

Но Любо Пенев е сред най-големите кошмари за Лудогорец. От 6 мача срещу тях, легендата има 2 победи, 4 равенства и само 1 загубa. Именно под негово ръководство "червените" елиминираха разградчани за Купата през 2019 г., но тогава мачът се игра на "Хювефарма Арена".

В исторически план разградчани имат положителен баланс срещу ЦСКА в София във всички турнири – 5 победи, 12 равенства и 0 загуби в редовното време.

Добрата новина за Любо Пенев е, че днес ще може да разчита на всичките си футболисти. Той ще смени схемата от 3-5-2 на 4-1-4-1, което ще остави капитана Петър Занев на пейката. На върха на атаката ще действа Жорди Кайседо.

За Лудогорец аут са Владислав Стоянов и Марин, но възстановените Антон Недялков и Светослав Дяков ще започнат титуляри.

Нашата прогноза е, че довечера няма да има победител и всичко ще се реши в Разград след седмица.

Прогноза: ЦСКА – Лудогорец 1:1  

Снимка: Lap.bg