Реал Мадрид – Барселона, мач от 26-тия кръг на Ла Лига, стадион „Сантяго Бернабеу“, 22:00 часа българско време.

Групата на Реал Мадрид

Вратари: Куртоа, Ареола, Фуидиас

Защитници: Карвахал, Милитао, Рамос, Варан, Марсело, Менди

Полузащитници: Кроос, Модрич, Каземиро, Валверде, Иско

Нападатели: Бензема, Бейл, Васкес, Мариано, Винисиус

Групата на Барселона

Вратари: Тер Стеген, Нето

Защитници: Семедо, Пике, Юмтити, Лангле, Алба, Фирпо

Полузащитници: Рактиич, Бускетс, Де Йонг, Артур, Видал, Коладо

Нападатели: Меси, Гризман, Фати, Брайтвайт

Прогнозата на Gol.bg:

Реал Мадрид приема Барселона в голямото дерби на испанския футбол и с изоставане от 2 точки от каталунците в класирането. Столичани се намират в деликатна ситуация, след като за два кръга загубиха първата позиция в Ла Лига, а през седмицата бяха надиграни с 1:2 от Манчестър Сити у дома в първи осминафинал от Шампионската лига.

Треньорът на тима Зинедин Зидан е наясно, че една победа в последните пет мача във всички турнири е крайно недостатъчно за Реал Мадрид. Така 12 мача преди края на първенството успехът над каталунците е задължителен.

Очаква се Зидан да заложи на същото нападение от мача с Манчестър Сити – Иско, Карим Бензема и Винисиус. Родриго е наказан. В средата на терена пък най-вероятно Федерико Валверде ще бъде предпочетен пред Лука Модрич.

Ситуацията в Барселона е наглед по-спокойна, въпреки отпадането от Купата на Краля. Все пак тимът на Кике Сетиен се намира в серия от три поредни победи в първенството, а през седмицата взеха добър турнирен резултат от гостуването си на Наполи (1:1) в осминафиналите на Шампионската лига.

И въпреки че резултатите бяха стабилизирани, все още има известно недоверие към 61-годишния бивш наставник на Бетис. Той няма да може да разчита на контузените Луис Суарес и Усман Дембеле.

Очаква се атаката отново да бъде водена от Лионел Меси и Антоан Гризман, а през второто полувреме да бъде включен и новото попълнение Мартин Брайтвайт. Жорди Алба поднови тренировки, но е твърде вероятно като титуляр на позицията да започне Жуниор Фирпо.

Резултат: 1:1