Сърбия - Швейцария, двубой от Група Е на световното първенство, стадион "Калинград" , начало: 21:00 часа българско време.

Вероятни състави:

Сърбия: Стойкович, Тошич, Иванович, Коларов, Миленкович, Миливойевич, Тадич, Милинкович-Савич, Матич, Ляич, Митрович

Швейцария: Зомер, Лихтщайнер, Аканджи, Шер, Родригес, Джака, Джемайли, Бехрами, Цубер, Шакири, Сеферович

Прогноза на Gol.bg:

Сърбите лидери в Група Е, след като стигнаха до минимален успех над Коста Рика. Пред Александър Митрович се откриха още голови положения, но таранът не успя да ги реализира. Той много добре знае, че такива пропуски не бива да се допускат в мача срещу Швейцария.

Западната ни съседка има прекрасна възможност да се класира за първи път на осминафинал на световни финали, откакто е независима нация. В състава няма проблеми, така че селекционерът Младен Кръстаич ще може да заложи на най-доброто от него.

Началото на турнира за швейцарците не бе никак лошо, след като те стигнаха до 1:1 с отбора на Бразилия. Швейцария показа, че е изключително дисциплиниран отбор, който може да обърка плановете и на най-големите фаворити. 

Ако швейцарците загубят тази среща, те отпадат от Мондиала. Единствено Валон Бехрами имаше леки проблеми в последните дни, но в крайна сметка очакванията са селекционерът Владимир Петкович да може да разчита на него.

Прогноза: Сърбия - Швейцария 2:2