Напускането на отбори като Италия, Испания, Русия, Англия и Португалия на Световното първенство още след груповата фаза нанася голям удар на проститутките в няколко бразилски града.

Те се надяваха да направят добри пари от феновете от по-богатите европейски страни по време на Световното първенство, но сега от платежоспособните европейци останаха само Германия, Холандия и Франция.

Гърците по принцип не се славят като хора, които обичат да плащат, особено пък за еднократен секс, споделят жриците.

"Очакванията ми бяха да заработвам по 1000 реала на нощ (453,8 долара), но към момента взимам малко над 100. Всичко се повиши за нас, само защото е Световно първенство - хотели за 1-2 часа, места за хранене", оплаква се 26-годишната Рита, която си има специално място в известен бар около плажа Копакабана.

Нейната колежка Лаура се оплаква пред ДПА: "Тази скапана Световна купа по футбол ще ни съсипе. Особено както се развива до момента. Останаха уругвайци, чилийци, колумбийци, аржентинци, които не плащат нищо. Те си взимат каквото могат безплатно и не им пука. Богатите и плащащи европейци си заминаха след 10 дни престой."

28-годишната Аманда, тъмнокожо момиче, бърза веднага да критикува чилийците и мексиканците:

"Те пият по цяла нощ и на сутринта са просто непоносими с постоянните си грубиянски шеги, а накрая и нищо не плащат", казва тя, цитирана от БТА.

Аманда е проститутка от 7 години. Тя е доволна от европейските туристи, както и тези от САЩ. Двата типа мъже й оставяли около 400 реала за час, докато южноамериканците постоянно се разправяли за пари и й давали не повече от 150.

"Това е голяма разлика. И защо тия хора остават тука? Надявам се да отпаднат бързо техните отбори. Надявам се, че Германия и САЩ ще продължат напред в турнира".

И трите момичета обаче се обединяват около мнението, че са фенки на отбора на САЩ, тъй като туристите от Северна Америка са най-щедри.

"Уругвайците обичат и искат да правят любов, но не са щедри. Може би просто защото и те са бедни, наистина нямат пари", казва Рита.

Иначе на тема футбол, нито тя, нито колежките й са очаквали Испания, Италия и Англия да бъдат елиминирани толкова рано. Така в Рио ще преобладават костариканци, чилийци, мексиканци и аржентинци.