Австралия - Холандия, мач от група "В" на световното първенство по футбол в Бразилия, начало 19.00 часа, пряко по Gol.bg.

В първата си среща "лалетата" разбиха с 5:1 Испания, докато "кенгурата" загубиха с 1:3 от Чили.

Състави:

Австралия:

Вратари: Матю Райън, Митчел Лангерак, Юджийн Галекович

Защитници: Иван Франич, Джейсън Дейвидсън, Хераклес Алмело, Матю Шпиранович, Бейли Райт, Райън Макгован, Алекс Уилкинсън

Халфове: Марк Милиган, Бен Халоран, Томи Оар, Оливер Бозанич, Джеймс Троизи, Миле Йединак, Джеймс Холанд, Мат Маккай, Дарио Видошич, Масимо Луонго, Марк Брешано

Нападатели: Тим Кейхил, Матю Леки, Адам Тагарт

Холандия:

Вратари: Яспер Силесен, Мишел Ворм, Тим Крул

Защитници: Рон Влаар, Стефан де Врай, Бруно Мартенс Инди, Дарил Янмаат, Пол Верхаех, Жоел Велтман, Теренс Конголо

Халфове: Дейли Блинд, Найджъл де Йонг, Джонатан де Гузман, Уесли Снайдер, Жорди Класи, Лирой Фер, Джорджинио Вийналдум, Мемфис Депай

Нападатели: Робин ван Перси, Ариен Робен, Дирк Каут, Джермейн Ленс, Клаас-Ян Хунтелаар

Прогноза: Очакванията са за лесна победа на Холандия и определено "лалетата" ще си вземат трите точки, с които почти сигурно ще си гарантират продължаване напред в турнира, ако не стане уникална въртележка с три отбора.

Играчите на Луис ван Гаал ще излязат пределно мобилизирани в този мач и евентуално срещу Чили, защото първото място в групата е безкрайно ценно, тъй като то ще ги размине с Бразилия на 1/8 финалите. Холандците разнебитиха Испания в първия си мач в турнира и сега очакванията са за нова голова фиеста на Робен и Ван Перси.

Двамата се намират в супер форма и едва ли точно защитата на Австралия ще ги спре за нови попадения. Единствено подценяването може да изиграе лоша шега на европейците, но едва ли опитната лисица Луис ван Гаал ще позволи това да се случи.

Селекционерът на Холандия разполага с изключително много таланти, които търсят място за изява и са жадни за победи и нови подвизи. Именно това е предимството на "лалетата" на това Световно. Те са доста млад и талантлив отбор, а "звездите" са не повече от 3-4 и около тях се върти цялата тактика на Ван Гаал.

На предишни първенства Холандия е изобилствала от "звезди", но именно това е била и голямата пречка на "лалетата" да стигнат далеч, като изключим ЮАР 2010. Сега нещата са базирани на колектива и отборната игра, което определено дава резултат, като се имат предвид квалификациите за Мондила и най-вече разгромното 5:1 над Испания.

Австралия от своя страна разочарова срещу Чили. Защитата на "кенгурата" е под всякаква критика и едва ли ще може да удържи "летящите холандци". Австралийците обаче имат предимство в срещите между двата отбора - 1 победа и две равенства от три мача.

"Кенгурутата" обаче са в серия от 4 двубоя без победа, губейки 3 от тях. Едва ли някой има съмнение за успеха на "лалетата". Прогнозираме твърда победа за Холандия с поне два гола разлика и над 3.5 гола в мача.

Резултат: Австралия - Холандия 1:3

 

Прогнозирай мачовете от световното първенство и спечели страхотни награди