Защитникът на Бразилия Тиаго Силва смята, че тимът е трябвало да получи дузпа в мача срещу Мексико.

Две минути преди края на редовното време Марсело се освободи от защитник в наказателното поле на съперника, но падна след минимален допир за рамото. Ситуацията бе много подобна на тази с Фред, при която Бразилия получи дузпа в първия мач срещу Хърватия. Този път обаче съдията Джунет Чакър не се върза.

Според Тиаго Силва обаче нарушение е имало и вероятно е щяло да бъде отсъдено, ако не са били многото коментари при първата дузпа срещу Хърватия.

"В предишния мач, веднага след като се появих пред журналистите, първият въпрос беше за съдията. Днес същият въпрос преди други десет", оплака се Тиаго Силва след мача.

"Срещу Хърватия всички говореха за дузпата, но днес от там където бях, в защита, видях, че имаше дузпа срещу Марсело".

"Не обичам да говоря за тези неща, но е хубаво вие да ги споменавате. Защото ако се замислите, последствията от дузпата на Фред може би повлияха днес".

"Аз нямам съмнения за това. Ако не се беше говорило толкова много за това, може би ние щяхме да получим дузпа сега".

Същевременно Тиаго Силва смята, че Бразилия не е изиграла лош мач срещу Мексико и продължава с развитието си.

"Справихме се по-добре, отколкото срещу Хърватия. Подобряваме се по малко в някои аспекти с всеки мач. Вярвам, че днес направихме голяма крачка. Но когато не постигнеш резултат, дори и с еволюцията, хората просто се съмняват в думите ми".

"Мисля, че като отбор се представихме много добре, особено в моментите, когато бяхме под натиск. Запазихме хладнокръвие. Най-важното нещо в такъв момент е да разбереш, че отборът ти минава през труден момент, така че всички трябва да се върнат и да помагат в защита. Точно това стана в този мач".