Аржентинската футболна легенда Диего Марадона определи победата на Холандия над Мексико като "подарък". Мексиканците имаха аванс от 1:0, но допуснаха обрат с два късни гола в края на мача и отпаднаха.

"Мексиканците контролираха изцяло мача, а холандците бяха налeли гипса. В последните минути Мексико просто подари четвъртфинала на Холандия", коментира Марадона пред венецуелската телевизия "Телесур", цитиран от БТА.

Той изтъкна като сериозна грешка на селекционера на Мексико Мигел Ерера смяната на голмайстора Джовани Дос Сантос в 60-тата минута.

"Той беше единственият, който създаваше трудности на холандската отбрана. Футболистите на Мексико беше много добре подготвени за мача."

"Те пресираха добре, затваряха пространствата и бяха компактни в защита. Влизането на Клаас-Ян Хунтелаар промени нещата. Той беше оставян свободен прекалено често и това се оказа решаващо", добави Марадона.

Хунтелаар асистира за изравнителния гол на Уесли Снайдер в 88-ата минута, а след това донесе успеха от дузпа в четвъртата минута на добавеното време.