Холандия - Мексико, мач от 1/8 финалите на световното първенство по футбол в Бразилия, начало 19.00 часа, пряко по Gol.bg. Стадион „Естадио Кастелао” във Форталеза.

До момента "лалетата" разбиха Испания, Австралия и Чили, като головата им разлика в груповата фаза е 10:3, докато мексиканците удариха Камерун и Хърватска и извъртяха равенство с Бразилия.

Състави:

Холандия:
Вратари: Яспер Силесен, Мишел Ворм, Тим Крул
Защитници: Рон Влаар, Стефан де Врай, Бруно Мартенс Инди, Дарил Янмаат, Пол Верхаех, Жоел Велтман, Теренс Конголо
Халфове: Дейли Блинд, Найджъл де Йонг, Джонатан де Гузман, Уесли Снайдер, Жорди Класи, Лирой Фер, Джорджинио Вийналдум, Мемфис Депай
Нападатели: Робин ван Перси, Ариен Робен, Дирк Каут, Джермейн Ленс, Клаас-Ян Хунтелаар

Мексико:
Вратари: Корона, Алфредо Талавера, Гийермо Очоа
Защитници: Франсиско Родригес, Карлос Салсидо, Рафаел Маркес , Диего Рейес, Мигел Лаюн, Ектор Морено, Мигел Понсе
Полузащитници: Андрес Гуардадо, Пол Агилар, Ектор Ерера, Марко Фабиан, Исак Брисуела, Хавиер Акино, Карлос Пеня, Хосе Васкес
Нападатели: Раул Хименес, Джовани дос Сантос, Алан Пулидо, Хавиер Ернандес, Орибе Пералта
Наказан: Хосе Хуан Васкес

Прогноза: Труден за прогнозиране мач, тъй като и двата отбора се намират в супер форма и са едни от най-добре представящите се на този Мондиал.

Холандците мачкат съперниците си до този момент, вкарват гол след гол, но срещу мексиканците ще имат един голям противник и това ще е жегата във Форталеза, където летните температури през деня често минават над 30 градуса на сянка.

Селекционерът Луис ван Гаал също е притеснен за този проблем и помоли ФИФА да спира на няколко пъти играта, за да могат футболистите да пият вода.

"Лалетата" демонстрират може би едни от най-качествените продукции, разполагат с феноменална атака и като цяло играят отборно и като едно цяло.

Звездите са само две - Робин ван Перси и Ариен Робен, като около тях има дузина работни пчелички и това е голямото предимство на холандците на това първенство.

Защитата е ахилесовата пета на "лалетата", където се допускат елементарни и детински грешки. Двата отбора до сега са изиграли един официален мач - 2:2 на Мондиал 1998.

Имат и четири контроли - по две победи за двата отбора. Досега Мексико само два пъти е достигал четвъртфинали на Мондиал, но и двата пъти когато е бил домакин на световното.

От 1994 насам мексиканците неизменно отпадат на осминафиналите. Осемте си последни гола на световни финали Сомбреротата пък са отбелязали през второто полувреме.

Победителят от тази среща ще се изправи срещу Гърция или Коста Рика на 1/4 финал, което ще му отвори вратите към евентуален полуфинал. И двата състава практикуват нападателен и открит футбол, като очакванията са за голове и резултатен мач.

Мексиканците също са отборен тим и залагат на директен и здрав футбол. Разполагат с качествен вратар, но в защита също не са много сигурни.

Определено ще е труден за прогнозиране мач, но ще заложим за краен успех на Холандия. "Лалетата" има да взимат реванш от съдбата и именно на това световно те могат най-сетне да разцъфнат с титлата. Прогнозираме минимална победа за Холандия.

Резултат: Холандия - Мексико 2:1