Мексико впечатли на световното първенство не само със сърцатата игра на националния отбор, но и с трите си репортерки, които подкосиха краката на любителите на футбола.

29-годишната Ванеса Хупенкотен дори беше избрана за най-красивата журналистка на Мондиала. Вестник "Билд" разкрива, че освен за Мексико, хубавицата дере гърло и за Бундестима.

Бащата на родената в Мексико Сити Ванеса е германец. Той е играл за юношеския отбор на Шалке, а по-късно носи фланелката на Ню Йорк Космос, където са играли Пеле и Франц Бекенбауер.

Ванеса говори пет езика и признава, че мечтае да бъде посланик на Мексико в Германия. Завършила е специалност Международни отношения, а още от ранните си детски години се е запалила по футбола заради баща си.

Мексиканката с германска кръв става Мис Мексико Сити през 2007 година  и набързо успява да навлезе в спортната журналистика, ставайки любимка на запалянковците. За съжаление на многобройните си почитатели преди три години Ванеса се омъжи за банков директор.

Преди мача на Германия с Португалия репортерката беше категорична, че Бундестимът ще надвие иберийците. Мечтата й е да види на финала на световното първенство Мексико и Германия.