Хърватия - Мексико, мач от Група А на световното първенство. Стадион "Арена Пернамбуко", начало 23.00 часа.

 

Хърватия: 

Вратари: Стипе Плетикоса, Даниел Субашич, Оливер Зеленика

Защитници: Дарио Сърна, Ведран Чорлука, Даниел Пранич, Деян Ловрен, Домагой Вида, Гордон Шилденфелд, Шиме Врсалко

Полузащитници: Лука Модрич, Иван Ракитич, Огнйен Вукойевич, Иван Перишич, Матео Ковачич, Самир, Марсело Брозович, Иван Мочинич

Нападатели: Ивица Олич, Едуардо, Марио Манджукич, Никица Йелавич, Анте Ребич

 

Мексико


Вратари: Корона, Алфредо Талавера, Гийермо Очоа

Защитници: Франсиско Родригес, Карлос Салсидо, Рафаел Маркес , Диего Рейес, Мигел Лаюн, Ектор Морено, Мигел Понсе

Полузащитници: Андрес Гуардадо, Пол Агилар, Ектор Ерера, Марко Фабиан, Исак Брисуела, Хавиер Акино, Карлос Пеня, Хосе Васкес

Нападатели: Раул Хименес, Джовани дос Сантос, Алан Пулидо, Хавиер Ернандес, Орибе Пералта

 

ПРОГНОЗА: Мексико и Хърватия се изправят един срещу друг в директен двубой, който ще определи кой ще продължи напред за осминафиналите на световното първенство.

Чисто хипотетично и двата отбора могат да се класират, ако завършат наравно, а Бразилия загуби от Камерун, но това е малко вероятно. Така предимството в този мач е на страната на "Ацтеките", които имат нужда от равенство. Хърватия пък трябва да победи, за да е сигурна в класирането.

Това дава тактическо преимущество на Мексико, но треньорът Мигел Ерера бе категоричен, че отборът му няма да се защитава:

"Ако започнеш мача с мисълта за равенство, най-вероятно ще го загубиш. Хърватия трябва да победи, така че те ще атакуват. Ние ще се защитаваме и ще използваме пространствата, които те ще оставят отворени".

И наистина, Мексико има много бързи играчи, които би трябвало да са способни да причинят много проблеми на контраатака за хърватите. Орибе Пералта се намира в чудесна форма и е вкарал 8 гола в последните си 6 мача за Мексико. Така нормално Хавиер Ернандес е резерва, още повече, че не е вкарал гол в последните си 11 мача за националния отбор.

Все пак Хърватия също се намира в добра форма и има само една загуба, в последните 7 мача под ръководството на Нико Ковач - тази срещу Бразилия след спорната дузпа. Завръщането в игра на Марио Манджукич пък веднага промени облика на отбора и това си пролича срещу Камерун.

Така сега ни предстои много напечен мач. Тимът на Мексико обаче е малко по-опитен и се е класирал за осминафиналите вече 5 поредни път на световни финали. Хърватия пък бе елиминирана още на груповата фаза на голям турнир в 4 от петте си последни участия. Затова ще заложим на равенството.

Резултат: 1:1