Шум на пари

Русия отпадна още в груповата фаза. Това означава, че тримата най-скъпоплатени селекционери на световното се издъниха дружно. Твърди се, че Фабио Капело прибира по 6,7 млн. паунда годишно начело на Сборная. Втори в списъка е Рой Ходжсън (3,5 млн. паунда), а трети – Чезаре Прандели (2,575 млн.).

При това най-нископлатеният специалист – босът на Мексеко Мигел Ерера – продължава напред. Ако Сомбреротата отстранят Холандия, той ще има пълното право да поиска заплащането му от 125 000 паунда годишно да бъде увеличено.

Изследователят на пространството продължава да блести

В Германия Томас Мюлер е известен като Raumdeute, което в груб превод би трябвало да означава "изследователят на пространството".

Леко мистериозният прякор приляга отлично на футболиста, чийто качества на свой ред са леко мистериозни.

Мюлер не е особено бърз, не е кой знае колко техничен, не е майстор на играта във въздуха. Всъщност нападателят не изпъква с кой знае какво, но при все това, с попадението срещу САЩ головата му сметка на световни финали набъбна на 9 попадения. Така той се изравни с легенди като Еузебио, Вава и Паоло Роси.

Мюлер може да участва на още 2 световни първенства, без да забравяме остатъка от настоящото. Това означава, че той има отлични шансове да подобри рекорда на Феномена Роналдо и Мирослав Клозе от 15 попадения.

Не е лошо за футболист, чийто качества са мистерия, нали?

Германия може да стигне далеч

Бундестимът оглави класирането в своята тежка група. Като се изключи първият мач срещу Португалия обаче, немците не блестяха. Докъде ще стигне Германия?

Добрата новина за Йоги Льов е, че представянето в първата фаза невинаги е индикатор за крайния изход на турнира. През 2010 Испания загуби от Швейцария, а през 2006 Италия също не показа кой знае какво в първите си срещи.

Първият кръг на световното просто трябва да бъде преодолян и немците го направиха без особени притеснения. Докато Италия и Испания вече си събраха багажа, шансовете на Бундестима за световна титла не са по-лоши от тези на който и да е от останалите големи отбори.

Кристиано не успя да блесне на най-голямата сцена

Всички говорят за това, как Лео Меси никога няма да се нареди сред най-великите футболисти в историята, ако не спечели световната титла.

Далеч по-малко подобни приказки се чуват по адрес на Кристиано Роналдо. Може би защото повечето хора осъзнават, че шансовете на Аржентина винаги са били далеч по-големи от тези на Португалия.

Все пак няма как да не признаем, че след като класира страната си за финалите с блестящо индивидуално представяне в плейофа с Швеция, Кристиано Роналдо беше под обичайното си равнище в Бразилия.

До каква степен това се дължи на факта, че не бе напълно възстановен от контузия? Няма как да разберем.

Факт е обаче, че на следващото световно Роналдо ще е на 33 г. и едва ли ще е в състояние да задържи настоящата си форма още 4 г.

"Евроспорт"