Защитникът на испанския национален отбор по футбол Серхио Рамос намери сили да се извини на сънародниците си за срамното отпадане от Мондиал 2014.

Още по темата

 

Ла Фурия сензационно допусна второ поредно поражение и още преди изиграването на третия си мач напуска надпреварата, присъединявайки се към Франция и Италия, които също претърпяха срамни крушения в ролята на действащи световни шампиони, съответно през 2002 и 2010 година.

"В момента трябва да бъдем възможно най-много обединени. Не е дошъл денят, в който да правим заключения. Има време пред нас, този отбор е една цяла епоха", сподели бранителят.

"Ние успяхме да постигнем неща, които никой не беше правил преди това. Във футбола не се живее с миналото. Сега не е моментът да се търсят извинения."

"Извиняваме се на всички испанци, които ни подкрепиха в моментите на криза. Знаем, че се привържениците са тъжни. Футболът е такава игра. Винаги даваме всичко от себе си."

"Всеки, който носи тази фланелка, го прави с гордост, чест и глад за успехи. Хората трябва да продължат да вярват в нас и в отбора. Главите ни трябва да останат високо вдигнати."

"Епохата е велика и всички заслужават уважение. Треньорът има нашето уважение. Той е голям човек и голям специалист. Уважаваме решенията му. Горди сме да бъдем испанци", добави Рамос.