От испанската федерация ще поискат Висенте дел Боске да остане начело на отбора, обяви генералният секретар на организацията Хорхе Перес. 

Грандиозният провал на Ла Фурия в Бразилия и отпадането в груповата фаза след поражения от Холандия и Чили, накара наставника да намекне, че може са напусне поста си. 

Той има договор до европейските финали през 2016-а, но случилото се в Южна Америка може да го накара да освободи поста. Шефовете на местния футбол обаче не искат да допуснат подобно нещо. 

„Не сме говорили с Дел Боске. Това трябва да се случи на спокойствие в Мадрид. На този етап той не е подавал оставка. Ако обаче го направи, ще поискаме от него да остане“ заяви Перес. 

„Не мисря, че критиките са му повлияли. Тук става въпрос за лично усещане и какво мисли семейството му. Вярно е, че и в най-лошите си страхове не сме си представяли това, което се случи, но се надяваме, че той ще остане“ добави генералният секретар. 

Под ръководството на наставника Испания стана за първи път световен шампион, а след това спечели и европейската титла, осъществявайки страхотна доминация от няколко години, която обаче сега мнозина смятат, че приключи.