Селекционерът на Холандия Луис ван Гаал сподели, че е останал оптимист по време на вчерашния мач на "лалетата" срещу Австралия, дори когато "кенгурата" са били близо до трето попадение.

Още по темата

 

"Австралия доминираше през първото полувреме и аз исках да променя това. На почивката обясних на играчите да играят при 4-3-3, което е нормалната схема за всички холандски играчи", каза ван Гаал, цитиран от БТА.

"Аз трябваше да променя някои неща, за да върна самочувствието на играчите. Лекарите ми казаха, че Инди има сътресение на мозъка.  С такива травми футболистите напускат строя минимум за една седмица. Това е голяма загуба за нас."

"Моите футболисти действаха здраво срещу един доста неотстъпчив съперник. Аз трябва да поздравя отбора, че успя да се промени и да обърне резултата. През второто полувреме имахме 5-6-7 положения за гол."

"Знам, че за най-добър играч е определен Ариен Робен. Но лично аз смятам, че този приз трябваше да спечели Найджъл де Йонг. Очаквах да победим. Когато те пропуснаха да вкарат трети гол, казах на Патрик Клуиверт, че ще ги бием", добави ван Гаал.