Селекционерът на националния отбор на Холандия Луис ван Гаал сподели, че няма настроение за почивка, а желанието му да започне работа в Манчестър Юнайтед надделява.

Вчера лалетата взеха първи бронз в историята след 3:0 над Бразилия. След завръщането на отбора в Амстердам, Ван Гаал ще има точно два дни, след което ще се впусне в новото предизвикателство на митичния Олд Трафорд.

"Това не е проблем за мен. Аз не се нуждая от някаква ваканция. Напротив - вдъхновен съм от новото предизвикателство, което ми предстои", каза ван Гаал пред NOS.

"Да работя ежедневно с млади хора е нещо, което ме зарежда повече от някаква ваканция. Така че гледам напред. До момента съм се срещнал само с двама души от екипа ми - шефа на скаутското звено и изпълнителния директор."

"Срещал съм се и с двама от собствениците. Така че ми трябва време, зае да се запозная и да се срещна с останалите хора от клуба", каза още холандецът.

Ван Гаал ще прекара два дни в базата на Юнайтед, преди отборът да замине за САЩ за турне, което ще стартира от Лос Анджелис.

Там "Червените дяволи" ще изиграят четири контролни мача, като е възможно да имат и пети, ако стигнат до финала на международен турнир с участието на осем отбора. Турнирът е в Маями и завършва на 4-и август.

Ван Гаал подписа договор като мениджър на Манчестър Юнайтед през май, като срокът е три години.