Холандия не е "фантастичен отбор", но ще направи всичко възможно, за да спечели световното първенство, коментира треньорът на "оранжевите" Луис ван Гаал.

По-късно тази вечер световният вицешампион ще играе срещу Коста Рика в последния четвъртфинал от програмата на Мондиал 2014.

"Холандските медии не очакваха да стигнем толкова далеч. Въпросът е какви са целите ни. Нашата цел винаги е да бъдем световни шампиони".

"Ние сме труден за побеждаване отбор. Не сме фантастични, но всеки ще изпита сериозни трудности срещу нас. Ние показахме това и се надяваме да задържим формата си до финала", заяви Ван Гаал, цитиран от БТА.

Холандия играе срещу Коста Рика в Салвадор, където по-рано през шампионата "оранжевите" разгромиха Испания с 5:1. "Не може да подценяваме съперника. Всички наши футболисти имат амбиции".

"Навлизаме в най-важната фаза и футболистите знаят това", каза още специалистът. В четирите си двубоя до момента холандците са вкарали 12 гола и са допуснали само 4 попадения.

"Един гол средно на мач означава, че винаги може да изравним. Две от попаденията във вратата ни дойдоха от дузпи, които не трябваше да бъдат отсъждани".

"Това обикновено оказва влияние върху отбора, но ние постигахме обрати, след като бяхме наказвани с несправедливи дузпи", добави Луис ван Гаал.