Нападателят на Холандия Робин ван Перси е под въпрос за утрешния полуфинал на световното първенство срещу Аржентина, разкри селекционерът на Лалетата Луис ван Гаал. 

Футболистът страда от стомашен проблем и поради тази причина днес тренира самостоятелно, като участието му в мача в Сао Пауло не е сигурно. 

„Робин има болки в стомаха, така че не зная дали ще може да играе. Ще решим това по-късно. Ван Перси обаче е нашият капитан и е много важен за нас. В моите отбори капитаните винаги играят, но все пак трябва да бъдат в добро състояние” заяви наставникът на Оранжевите. 

30-годишният Ван Перси реализира 3 гола досега на турнира, като се разписа на два пъти в първия мач при разгрома над Испания, а след това вкара и при успеха над Австралия във втората среща. Той реализира и една от дузпите за успеха над Коста Рика, въпреки че по време на самата среща не бе особено убедителен. 

Иначе добри новини за Холандия са свързани с Рон Влаар и Лерой Фер, които имаха здравословни проблеми, но са успели да ги преодолеят. Интересно е, че в заниманието участва и Найджъл де Йонг, въпреки че се очакваше той да пропусне мачовете до края на надпреварата, след като се контузи в 1/8финала срещу Мексико. 

„Ако той е в състояние да играе и иска да бъде на терена, тогава чудото ще бъде факт” каза Ван Гаал по отношение на Де Йонг.