Селекционерът на Холандия Луис ван Гаал изрази задоволство от както от психологическите, така и от физическите способности, демонстрирани от неговите играчи.

"Лалетата" не се отказаха да натискат Мексико до последния момент и така успяха да стигнат до драматичен обрат с 2:1 с два гола в края. Първо Уесли Снайдер изравни в 87-та минута, а в 93-та Клаас-Ян Хунтелар вкара победния гол от дузпа.

"Мисля, че моите играчи показаха, че имат вяра до самия край. Без това не може", коментира Луис ван Гаал след мача.

"В последните минути ние бяхме в по-добра форма, бяхме по-свежи от мексиканците. Моите играчи имаха вяра, но бяха и физически подготвени за този мач".

За изравнителния гол на Уесли Снайдер Ван Гаал коментира:

"Това е един от играчите, който е в най-добра форма в холандския отбор. Той пробяга много километри и продължава да има тази изключителна техника на удара. Това не ме изненада".

Въпреки поредния успех, Ван Гаал бе категоричен, че отборът му не е един от фаворитите за спечелване на трофея.

"Холандските медии мислеха, че ние няма да излезем живи от групата, защо тогава днес станахме фаворити? Играчите остават скромни, ние продължаваме по нашия път, атмосферата в отбора е много добра".

Накрая специалистът заяви, че няма предпочитания кой отбор да срещне на четвъртфиналите.

"Дали ще бъде Гърция или Коста Рика, това ще бъде един много труден съперник, след като двата отбора са стигнали до осминафиналите".