Острието на Барселона и на чилийския национален отбор по футбол Алексис Санчес беше определен за играч на мача при снощната победа на южноамериканците с 3:1 срещу Австралия.  

Още по темата

 

Санчес откри резултата в 12-ата минута с удар в долния десен ъгъл, а малко след това асистира за попадението на Хорхе Валдивиа.

Алексис не спираше да тормози "кенгурата" през цялото време, а през втората част пусна фантастичен извеждащ пас към Варгас, който излезе сам срещу вратаря, но реферите маркираха несъществуваща засада.

"Основната мисъл на много играчи на Световното първенство е как да вкарат гол. Нашите два бързи гола се оказаха необходимата стена, с която спряхме австралийците с опита им да се върнат в мача през второто полувреме", каза Санчес, цитиран от БТА.

"Щастлив съм от попадението и от победата, но е време да мислим за мача с Испания, защото той ще бъде много, много тежък."

"В техните редици имам доста приятели, което прави срещата с особен заряд. Ако треньорът ни има нужда, ще му кажа някои тънкости за испанския отбор", добави Алексис.