Испания - Чили, втори мач от Група B на световното първенство. Стадион "Маракана", начало 22.00 часа.

 

Испания:

Вратари: Касияс, Де хеа, Рейна

Защитници: Албиол, Пике, Хави Мартинес, Хуанфран, Рамос, Алба, Аспиликуета

Полузащитници: Чаби Алонсо, Бускетс, Коке, Иниеста, Шави, Фабрегас, Мата, Касорла, Давид Силва

Нападатели: Диего Коста, Вия, Торес, Педро


Чили:

Вратари: Клаудио Браво, Кристофер Тосели, Джони Ерера

Защитници: Еухенио Мена, Миико Алборнос, Маурисио Исла, Хосе Рохас, Гари Медел, Гонзало Хара

Халфове: Франсиско Силва, Карлос Кармона, Артуро Видал, Хорхе Валдивиа, Жан Бусежур, Фелипе Гутиерес, Хосе Фуенсалида, Чарлз Аранхуис, Марсело Диас

Нападатели: Алексис Санчес, Маурисио Пиния, Едуардо Варгас, Фабиан Ореяна, Естебан Паредес

 


ПРОГНОЗА: Испания се изправя срещу Чили в решителен мач от Група B на световното първенство. Световният шампион е изправен пред реалната угроза да бъде елиминиран още в груповата фаза, ако не победи в днешния мач.

Заради тежката загуба от Холандия в първия мач головата разлика не е на страната на Испания и така при равенство днес ще бъде почти невъзможно да бъде изпреварен Чили.  При това положение надеждите на испанците за някакви въртележки в групата стават почти невъзможни.

Това дава много голямо стратегическо предимство на Чили, който записа победа в първия мач срещу Австралия и сега равенството ще го постави в много добра изходна позиция за класиране на осминафиналите.

Напоследък Испания изпитва затруднения срещу сгъстени защити. Същата бе ситуацията и в Барселона през този сезон, от където е ядрото на испанския отбор и затова мнозина обявиха края на доминацията на стила тики-така.

Все пак трябва да отчетем, че и на миналото световно първенство Ла Фурия започна със загуба срещу Швейцария, така че не бива да се бърза с окончателните прогнози.

Всъщност срещу Холандия по-разочароващо бе представянето на дефанзивната част на отбора, тъй като по прекалено лесен начин бе допуснато съперникът да създава положения с дълги топки. Икер Касияс пък направи една нелепа грешка, макар към нея да добави няколко страхотни спасявания.

Интересно е дали Винсенте дел Боске ще прибегне до смени. По традиция той не бърза да търси изкупителни жертви и нищо чудно да заложи на същата защита. Възможно е единствено в центъра на терена да се потърси освежаване с пускането на енергичните Коке и Хуан Мата.

След тежката загуба в първия мач сега Испания вероятно ще бъде далеч по-предпазлива в дефанзивен план. Това в комбинация с очакванията за затворена игра на Чили предполага по-затворен мач с по-малко положения. В рамките на 90 минути обаче натискът на испанците би трябвало да доведе до поне един гол. Въпросът е дали Чили ще успее да нанесе удар на контраатака.

Ако погледнем статистиката, тя е на страната на европейците. В 10-те си досегашни срещи срещу Чили те нямат загуба и са записали 8 победи и 2 равенства. По всяка вероятност и сега те ще стигнат до успеха, макар и трудно.


Резултат: 1:0

 

Прогнозирай мачовете от световното първенство и спечели страхотни награди