Селекционерът на чилийския национален отбор по футбол Хорхе Сампаоли призна, че никога няма да забрави снощната победа с 2:0 над Испания, която елиминира световния шампион.

Още по темата

 

"Горд съм от начина, по който моят отбор изхвърли световния шампион. Това беше страхотна победа срещу голям противник", заяви Сампаоли след срещата.

"Трябва да играем по същия начин и срещу холандците, защото искаме да завършим на първо място в групата. Не знам дали това беше най-голямата ни победа досега, за мен най-голямата победа винаги предстои. Но никога няма да забравя този успех срещу Испания."

"Показахме страхотен кураж с начина си на игра. Не мисля за това дали ще станем световни шампиони, защото има много добри отбори в турнира. ще видим докъде ще стигнем."

"Видал има проблеми с крака си през последните няколко дни. Той се представи на високо ниво, което е трудно да направиш при постоянни болки."

"Ние играхме с ясна идея и система. Моите играчи вярват в идеята и я защитават на терена. Беше трудно да играем срещу Испания, защото те имаха нужда от добър резултат на всяка цена. Сега ще мислим мач за мач", добави Сампаоли.