Любопитна традиция беше развалена снощи в мача между Чили и Австралия, която касае участието на най-успешния футболист от актуалния състав на австралийците Тим Кейхил.

Още по темата

 

Чили спечели с 3:1, а голът за австралийския отбор е първи за Кейхил, който не носи победа за отбора. Той е вкарал 4 от всичките 9 отбелязани гола за Австралия на Световните първенства.

До момента другите попадения бяха само в мачове, когато страната побеждава. Така например през 2006 година той вкара два пъти за 3:1 срещу Япония. След 4 години в Южна Африка той откри резултата срещу Сърбия за победата с 2:1.

Всъщност това са единствените две победи до момента за Австралия на Мондиал, в които е бил замесен и той. Снощи обаче голът му беше само почетен.

"Ние трябва да вземем позитивното от тази загуба с 1:3, но аз се присъединявам към треньора ни, че сякаш бяхме прекалено респектирани", коментира Тим Кейхил, цитиран от БТА.

"В началото на мача демонстрирахме доста страх. Но постепенно стъпихме здраво на терена и показахме лицата си. Започнахме да ги притесняваме все повече."

"Когато нашите противници показаха повече агресия, ние им отвърнахме със същото. Ние трябва да се научим от този мач и да вземем позитивното."

"Позитивното е, че видяхме как работи нашия отбор, как работи нашата структура. Преди една седмица си говорихме как ще създадем голови положения. Мисля, че днес създадохме доста", допълни Кейхил, който бе един от най-добрите на терена.