Гърция - Кот д’Ивоар, мач от група "С" на световното първенство по футбол в Бразилия, начало 23.00 часа, пряко по Gol.bg.

До момента елините бяха разбити с 0:3 от Колумбия и врътнаха 0:0 с Япония, докато африканците излъгаха с 2:1 азиатците и загубиха с 1:2 от южноамериканците.

Състави:

Гърция:

Вратари: Орестис Карнезис, Панайотис Гликос, Стефанос Капино

Защитници: Янис Маниатис, Йоргос Цавелас, Костас Манолас, Вангелис Морас, Лукас Винтра, Василис Торосидис, Сократис Папастатопулос, Хосе Холебас, Кирякос Пападопулос

Полузащитници: Александрос Циолис, Панайотис Коне, Йоргос Карагунис, Лазарос Христодолопулос, Янис Фетфацидис, Костас Кацуранис, Андреас Самарис, Панайотис Тахтцидис

Нападатели: Йоргос Самарас, Костас Митроглу, Димитрис Салпингидис, Теофанис Гекас

Кот д’Ивоар

Вратари: Бубакар Бари, Силван Гбохо, Сайоба Манде

Защитници: Осман Диарасуба, Артур Бока, Коло Туре, Дидие Зокора, Жан Даниел Акпа, Серж Орие, Констант Джакпа , Сюлейман Бамба

Полузащитници: Матис Боли, Шеик Тиоте, Дидие Я Конан, Исмаел Диоманде, Макс Градел, Яя Туре, Дие Серей

Нападатели: Саломон Калу, Жервиньо, Дидие Дрогба, Вилфред Бони, Джовани Сио

Прогноза: Гърция и Кот д’Ивоар излизат в директен сблъсък за място на осминафиналите на Мондиал 2014.

Елините се нуждаят от задължителна победа и благоприятно развитие в другата среща от групата, докато африканците ги устройва и равенство, което ще ги прати директно в следващата фаза на турнира.

В тази група Колумбия е изявен фаворит и си гарантира първото място. Гърция и Кот д’Ивоар ще водят битка за втората квота, като Япония също има шанс за място на 1/8 финалите.

Африканците разполагат със страхотни атакуващи играчи, но в защита допускат елементарни грешки и именно това им пречи до момента в надпреварата.

От своя страна гърците винаги са разчитали на отборната игра, на колектива и на бързите контраатаки.

Кот д’Ивоар определено е фаворит в този мач, но елините не веднъж са поднасяли суперсензации и като нищо могат да ударят "слоновете" и да се промъкнат до следващата фаза на Мондиала.

Пътищата на Гърция и Кот д'Ивоар се пресичат за първи път. До този момент двата отбора не са играли официални или приятелски срещи.

Африканците ще получат двойни премии при победа срещу Гърция и класиране за осминафиналите на световното първенсто.

Това ще е грандиозен успех за тях, тъй като до сега Кот д’Ивоар не е преминавал групофата фаза на световни финали.

Определено Дидие Дрогба и компания са фаворити в този мач и в крайна сметка ще си вземат победата.

Резултат: Гърция - Кот д’Ивоар 0:2