Звездите на Кот Д'Ивоар Яя и Коло Туре бяха разтърсени днес от шокиращата новина, че брат им Ибрахим е починал.

Това е станало вчера, когато "Слоновете" играха изключително важен мач срещу Колумбия. Яя Туре бе титуляр и игра цял мач, докато Коло бе резерва при загубата с 1:2.

"Коло и Яя Туре току що разбраха за смъртта на по-младия им брат Туре Ояла Ибрахим. Цялата делегация на тима иска да изрази подкрепата си към играчите", се казва в изявление на футболната асоциация на Кот Д'Ивоар.

"Президентът на футболната федерация на Кот Д'Ивоар и изпълнителният комитет обявиха на цялото семейство на футбола в Кот Д'Ивоар за смъртта на Туре Ояла Ибрахим - по-младият брат на Туре Коло Абиб и Туре Яя Гнегнери, която се случи на 19 юни в Манчестър".

"В такива тъжни ситуации играчите на националния отбор и цялата делегация тук в Бразилия показват подкрепа на братята Туре и цялото им семейство. Президентът на федерацията и комитетът молят всички граждани на Кот Д'Ивоар за молитвите им".

В съобщението не се обяснява на какво точно се дължи смъртта. 28-годишният Ибрахим Туре също бе футболист и за последно игра като нападател за ливанския Ал-Сафа.