Франция не допусна изненада и победи безапелационно с 3:0 Хондурас в мач от Група Е на световното първенство.

В герой за "Петлите" се превърна Карим Бензема, който вкара два гола и изработи третия.

Тимът на Дидие Дешан имаше тотално превъзходство и тресна две греди през първото полувреме, преди да се стигне до решителния момент в 44-та минута. Тогава Франция получи дузпа за нарушение срещу Пол Погба, а Уилсън Паласиос бе изгонен с втори жълт картон. Бензема вкара от бялата точка и откри резултата.

Малко след почивката Бензема изработи втория гол. Той стреля много хубаво от воле от малък ъгъл, топката се удари в гредата, рикошира във вратаря и мина зад голлинията. Стражът на Хондурас бързо я улови и имаше претенции, че няма гол, но технологията на голлинията направи успешен дебют, като показа, че има гол.

До края "Петлите" имаха тотално преимущество, но вкараха още само един гол чрез Бензема, който направи добавка от малък ъгъл.

Освен от победата играчите на Франция трябва да са много щастливи и от това, че никой не получи контузия, тъй като особено през второто полувреме играчите на Хондурас бяха изключително груби.


След предпазливи първи минути Франция започва да налага натиск и постепенно наложи тотален контрол на мача. В рамките на само четири минути на три пъти се стигна до пряк свободен удар на много удобна позиция за центриране. От третия опит топката бе изчистена лошо от защитник на Хондурас на пътя на Блейз Матюиди и той нанесе удар от десетина метра, но удари напречната греда.

В средата на полувремето гредата за втори път спаси Хондурас. Този път Патрис Евра проби по лявото крило и центрира към втората греда, където нисичкият Антоан Гризман надскочи съперник и отблизо засече с глава, но удари напречната греда.

Гризман бе в основата на скоростна атака малко по-късно, като даде фантастичен дълъг пас към Матийо Валбуена. Той центрира пред вратата и Бензема стреля отблизо с глава, но прати топката над напречната греда.

Мачът не бе особено груб, но при една ситуация халфът на Стоук Сити Уилсън Паласиос направо сгази Пол Погба, който се ядоса и от земята опита да срита съперника си. Получи се меле между двата отбора, но съдията не се впечатли и показа само жълти картони на двамата.

След кратко затишие към края на полувремето Франция отново притисна съперника. Първо Матюиди, а после Дебюши пробиха в наказателното поле до аутлинията, но опитите им да поднесат назад бяха пресечени.

При друга атака на Франция играч на Хондурас лежеше на земята в наказателното поле, но петлите не спряха играта. Бензема бе намерен непокрит на втората греда и пробва удар от малък ъгъл, но уцели крака на защитник.

Минута преди края на редовното време се стигна до решителния момент в мача, тъй като Франция откри резултата,а Хондурас остана с човек по-малко. Погба получи центриране в наказателното поле и си спря топката на гърди пред вратата. След това обаче бе блъснат грубо в гръб от Уилсън Паласиос. Нарушението бе очевидно и съдията правилно отсъди дузпа, но освен това показа и жълт картон на Паласиос, който бе негов втори.

Карим Бензема се нагърби с изпълнението и не сбърка, опъвайки мрежата.

На почивката селекционерът на Хондурас Луис Фернандо Суарес извърши двойна смяна, но това не промени нищо и след само три минути игра Франция вкара втори гол. Бензема получи центриране в наказателното поле и стреля ефектно от воле от малък ъгъл. Топката мина покрай вратаря, удари се в гредата и след като се търкули по голлинията рикошира във Ваядарес и мина зад голлинията. Вратарят бързо я улови и имаше претенции, че няма гол. В този момент най-сетне имаше полза от технологията на голинията, която посочи, че гол има.

При този резултат всичко бе решено и всякаква съпротива на Хондурас рухна, а Франция зареди атака след атака. В 54-та минута като по чудо не падна трети гол, след като Гризман центрира остро в наказателното поле и Бензема овладя на пет метра пред вратата, но острият му удар бе спасен от вратаря. Две минути по-късно след комбинация между Бензема и Гризман Валбуена пробва диагонален удар, но бе неточен.

След още десетина минути бе ред на Матюиди да направи сериозен пропуск. Бензема изведе Евра по крилото, той центрира по земя в наказателното поле и Матюиди засече от 6-7 метра, но топката облиза страничната греда.

В 72-та минута Бензема вкара третия гол. След заучено изпълнение на фаул  Дебюши стреля мощно от дистанция и макар топката да бе пресечена, тя попадна в Бензема, който от малък ъгъл направи точна добавка.

До края мачът се доиграваше, като въпреки това играчите на Хондурас на няколко пъти извършиха брутални нарушения, но Патрис Евра и Матюиди имаха късмет да се разминат с контузии.
 

Франция - Хондурас 3:0

1:0 Бензема 44 дуз.
2:0 Ноел Ваядарес 48 а.г.
3:0 Бензема 73


Втори жълт картон: Уилсън Паласиос 43

Франция: Лорис, Евра, Варан, Сако, Дебюши, Кабай (65 Мавуба), Погба (57 Сисоко), Валбуена (78 Жиру), Матюиди, Гризман, Бензема

Хондурас: Ваядарес, Фигероа, Бернардес (46 Чавес), Емилио, Уилсън Паласиос, Бенгтсон (46 Оскар Гарсия), Костли, Еспиноса, Нахар (58 Кларос), Гаридо, Бекелес