Селекционерът на Хондурас Луис Суарес изрази недоволството си от начина, по който бе използвана технологията на голлинията при загубата с 0:3 от Франция.

При второто попадение се наложи тя да влезе в употреба, но първоначално отсъди, че няма гол при първия рикошет в гредата и едва след това показа, че топката е преминала голлинията, след удара във вратаря.

"Не бях разочарован от това, че голът бе присъден, а защото не беше даден в началото", коментира Луис Суарес.

"Второто решение призна гола, първото не. Ако машината първо каже едно нещо, а после друго - кое е правилното?"

Същевременно Луис Суарес нямаше претенции към съдийството по отношение на картоните. Уилсън Паласиос бе изгонен за втори жълт картон при нарушението, при което направи дузпа. Малко преди това той получи предупреждение след спречкване с Пол Погба, като при тази ситуация малко по-строг съдия можеше да изгони с директен червен картон французина.

"Не съм разочарован от Паласиос. Това е футболът, той извърши нарушение и добави втори жълт картон към този, който вече имаше. Няма какво да се дискутира".

"Това е рискът, който поемаш. Понякога получаваш червен картон, понякога играеш добре, понякога лошо. Няма нужда да се ядосваме за такива неща".

Накрая селекционерът на Хондурас призна превъзходството на Франция и в частност изявите на Карим Бензема.

"Това беше мач, който не можахме да контролираме през 90-те минути. Франция бе по-добра от нас. Има някои аспекти, които трябва да подобрим за следващия мач".

"Трудно е да останеш фокусиран когато си превъзхождан числено срещу опонент като Франция. Но това е футболът. Можеше да имаме по-добър късмет, но стана много трудно след изгонването на Уилсън".