Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо продължи с анализите си пред "Евроспорт" за случващото се на световното първенство по футбол.

Португалецът защити Коста Рики заради решението на ФИФА да привика цели седем играчи на тима за допинг-проби, както и селекционера на САЩ Юрген Клинсман, който изрази недоволство от програмата на мачовете на Мондиал 2014.

"Коя е най-голямата изненада на турнира досега? Коста Рика, разбира се. Впечатляващо е, че тази държава си осигури класиране напред още след втория мач, при положение че е в една група с Англия, Уругвай и Италия", сподели Моуриньо.

"Позволете ми да направя една забележка: направо е невероятно, че ФИФА призова седем играчи на Коста Рика да дадат допинг-проби след победата им над Италия. Няма никакъв смисъл в това. Цели седем играчи?! След победа?!"

"ФИФА можеше да направи нещо подобно, но след загуба на отбора, но след победа?!.. Разбира се, че ФИФА може да прави каквото си поиска, но в моите очи действието на централата говори за липса на уважение към отбора на Коста Рика."

"Критиките на Луис ван Гаал и Юрген Клинсман за програмата за последните мачове от груповата фаза? Не подозирам ФИФА в опит за измама, но е ясно, че нещата бяха зле подготвени. Германия има 24 часа повече от САЩ за възстановяване, а при тези тежки атмосферни условия в Бразилия това е много голямо предимство."

"Какво очаквам от САЩ? Те със сигурност ще са доволни от второто място, ако завършат на него. Но янките ще хвърлят по едно око на случващото се между Гана и Португалия, защото до самия край може да се случи нещо. Аз съм сигурен, че тимът на Йоахим Льов ще се класира на осминафиналите със седем точки в актива си."

"Германия показва най-добрата си игра тогава, когато Бастиан Швайнщайгер е на терена, за да внася стабилност. И когато в същото време Филип Лам е на десния бек. Бих искал да видя Швайнщайгер в средата и Лам като част от защитата. Но е ясно, че в края решава Йоахим", добави Моуриньо.