Защитникът на Германия Матс Хумелс заяви, че тимът се е опитал да спести допълнително унижение на Бразилия при разгромната победа със 7:1 на полуфиналите на световното първенство.

Бундестимът направо отвя домакините, като още до почивката водеше с 5:0. През второто полувреме германците свалиха оборотите, но влезлият като резерва Андре Шюрле добави още два гола, преди накрая Оскар да вкара почетно попадение.

"Просто си казахме ясно, че трябва да останем фокусирани и да се опитаме да не ги унижаваме", коментира Хумелс.

"Казахме си, че трябва да останем сериозни и да се концентрираме. Трябва да уважаваш съперника и беше много важно, че го направихме и не се опитахме да показваме някаква магия или нещо подобно. Важното е, че играхме нашата игра 90 минути".

"След втория гол те се объркаха. Не бяха организирани на терена и след това до петия гол ние не пропуснахме нито едно положение. Това не се случва често. Трябва да му се насладиш".

"Сега трябва да останем стъпили на земята, но за нас това не е проблем. Знаем колко тежко ще е в неделя. Няма значение кой ще е съперника. Ще е тежка битка и единственият шанс за победа е, ако знаем това нещо от самото начало".

"Знаем, че сме един от най-добрите отбори на света, но винаги имаш нужда от малко късмет и срещу Бразилия за нас беше добър ден. Трябва да се насладим на това което се случи. Но ако загубим финала, този полуфинал няма да значи много".

"Този мач не влияе по никакъв начин на финала, защото ще е напълно различен мач".