Легендата на германския футбол Франц Бекенбауер похвали селекционера на Бундестима Йоахим Льов след спечелената световна титла на Мондиал 2014 в Бразилия.

Кайзер Франц предрече бляскаво бъдеще за Германия след успеха на финала над Аржентина с 1:0 след продължения на стадион "Маракана" снощи.

"Йоахим Льов направи всичко правилно. Германия напълно заслужено е световен шампион, защото беше най-добрият отбор по време на целия турнир", коментира Бекенбауер, цитиран от БТА.

"Футболистите ни бяха най-добрите посланици на Германия. Успехът се дължи изцяло на отборния дух. Нямахме Меси или Роналдо, нямахме нито една супер звезда. Нашата супер звезда беше колективът."

"Хьоведес беше на непривична за него позиция, но въпреки това се представи на високо ниво. Игра смело и се справи добре. Хьоведес беше приятната изненада за мен."

"Германският отбор много трудно ще бъде победен в следващите години. Но няма да направя грешката да кажа отново, че ще бъдем непобедими", каза Бекенбауер, визирайки старо свое изказване след успешния финал на Мондиал 1990 година, че Бундестимът ще доминира дълги години.