Германия - Алжир, 1/8-финален двубой на световното първенство по футбол. Стадион "Ещадио Бейра-Риор" в Порто Алегре. 23.00 часа българско време, пряко в Gol.bg!


Групата на Германия:

Вратари: Мануел Нойер, Роман Вайденфелер, Рон-Роберт Цилер

Защитници: Джером Боатенг, Филип Лам, Ерик Дурм, Кевин Гроскройц, Матс Хумелс, Пер Мертезакер, Бенедикт Хьоведес, Матиас Гинтер, Шкодран Мустафи

Халфове: Бастиан Швайнщайгер, Тони Кроос, Томас Мюлер, Марио Гьотце, Юлиан Дракслер, Сами Кедира, Месут Йозил, Андре Шюрле, Кристоф Крамер

Нападател: Мирослав Клозе

Контузен: Лукас Подолски

 

Групата на Алжир:

Вратари: Седрик Си Мохамед, Мохамед Земамуше, Райс М`Боли

Защитници: Маджид Бугера, Фаози Гулам, Есаид Белкалем, Рафик Халиш, Джамел Месба, Карл Меджани, Лиасине Кадамуро, Аиса Манди, Мехди Мостефа

Полузащитници: Хасан Йебда, Мехди Ласен, Ясине Брахими, Набил Бенталеб, Сафир Таидер

Нападатели: Набил Гилас, Софиан Фегули, Ислам Слимани, Ел Араби Судани, Абделмумене Джабу, Риад Махри

 

Прогноза на Gol.bg:

Германия е сочен за абсолютен фаворит в сблъсъка, но Бундестимът има две загуби в двете си срещи с "пустинните лисици" досега, при голова разлика 1:4.

В Алжир още помнят Мондиал 1982, когато побеждават ФРГ с 2:1 (първата победа на африканци над европейци на световни финали), но няколко дни по-късно германци и австрийци изхвърлят африканците от турнира, изигравайки един от най-срамните мачове в историята на световните първенства.

Западна Германия повежда още в десетата минута и до края двата отбора не се нападат, предизвиквайки бурни освирквания. Мачът остава в историята като "Срамът от Хихон".

Германският селекционер Йоахим Льов няма да може да разчита на Лукас Подолски, който получи мускулна контузия. Джером Боатенг обаче е възстановен от травмата в коляното. В лагера на Алжир няма контузени футболисти, като на вратата ще застане стражът на българския ЦСКА Райс М'Боли.

Алжир успя да излезе от групите на световно първенство за първи път в историята си и момчетата на Вахид Халилходжич нямат нищо против да продължат със сюрпризите.

Германците са пропуснали само веднъж да се класират на четвъртфиналите на световни първенства. Томас Мюлер има девет гола в девет мача на мондиали, като той е участвал пряко в отбелязването на 13 от последните 23 гола на Маншафта на световни първенства.

Мирослав Клозе пък може да излезе еднолично на върха в листата на голмайсторите. В момента той дели първото място с бразилската легенда Роналдо. Двамата имат по 15 попадения на световни финали.

До момента само три африкански държави са играли на четвъртфинал на световни първенства. Това са Камерун през 1990 година, Сенегал през 2002 година и Гана през 2010 година. Дали Алжир ще се присъедини към тях, или приказката за Халилходжич и неговите момчета ще приключи тази вечер?

Със сигурност Германия ще бъде отборът, който ще контролира играта, а алжирците ще дебнат на контраатаки. За да стигнат до сензацията, африканците ще трябва да изиграят мача на живота си. Твърде вероятно е обаче той вече да е минал, или да предстои след време, но не и днес.


Резултат:  Германия - Алжир 2:0