Капитанът на Германия Филип Лам изрази съжалението си от травмата на бразилеца Неймар, която го изважда от полуфиналния сблъсък между Бундестима и Селесао.

"Жалко е, че Неймар и Тиаго Силва няма да играят срещу нас. Неймар е изключителен футболист, който разкри класата си и на световното първенство по футбол", сподели Лам пред списание "Шпорт Билд".

"На световни финали ти се иска да се изправиш срещу най-добрите. Затова съжалявам, че той няма да играе. Искаше ми се да играем срещу Бразилия с Неймар в техния състав."

"Най-вече съжалявам за Неймар, защото е жалко да пропуснеш полуфинал на световно заради контузия. Но според мен Бразилия има достатъчно футболисти, които ще дадат всичко от себе си."

"В моята кариера винаги съм служил на отбора. И ще продължа да го правя. Мечтата на нашия отбор е да спечелим световната купа."

"Смяната на позицията не е лесно в хода на турнира. За един играч е най-добре, ако продължи да играе на същия пост. Това е най-доброто решение."

"Приемам критиките към мен доста сериозно. Срещу Гана допуснах грешен пас, който доведе до втория гол за съперника. Но тази грешка можеше да ми се случи и на друга позиция, не само в средата на терена", добави Лам.