Двубой от група Н на световното първенство, Стадион „Говернадор Магаляеш Пинто“, Бело Оризонте, 19,00 часа.

Групата на Белгия:

Вратари:  Тибо Куртоа, Симон Миньоле, Сами Босут

Защитници:  Тоби Алдервейрелд, Томас Вермаелен, Венсан Компани, Ян Вертонген, Даниел ван Буйтен, Николас Ломбартс, Антони Ванден Боре, Лоран Симан

Полузащитници:  Аксел Витцел, Кевин де Брюйн, Маруан Фелаини, Стивен Дефур, Муса Дембеле, Насер Шадли

Нападатели:  Ромелу Лукаку, Еден Азар, Кевин Миралас, Драйс Мертенс, Дивок Ориги, Аднан Янузай

Групата на Алжир:

Вратари:  Седрик Си Мохамед, Мохамед Земамуше, Райс М`Боли

Защитници:  Маджид Бугера, Фаози Гулам, Есаид Белкалем, Рафик Халиш, Джамел Месба, Карл Меджани, Лиасине Кадамуро, Аиса Манди, Мехди Мостефа

Полузащитници:  Хасан Йебда, Мехди Ласен, Ясине Брахими, Набил Бенталеб, Сафир Таидер

Нападатели:  Набил Гилас, Софиан Фегули, Ислам Слимани, Ел Араби Судани, Абделмумене Джабу, Риад Махрез

Прогноза

Считаният от мнозина за отбора, който ще бъде голямата изненада на световните финали – Белгия, започва участието си в надпреварата с двубой срещу Алжир, в който без съмнение е големият фаворит.

Пълният със звезди тим на Червените дяволи ще играе на такъм голям форум след 12-годишна пауза, така че липсата на опит може да окаже своето влияние.

Белгийците имат едва една победа и една суха мрежа в последните си 9 срещи на световни финали, но при последните си 2 участия в груповата фаза не загубиха нито веднъж, като записаха победа и 5 равни.

Напрежението може да изиграе своята роля, въпреки че без съмнение съставът на Марк Вилмотс притежава много голям потенциал и то показа в квалификациите, в които записа 8 победи и 2 равенства в 10-те срещи.

Те са силни във всяка една линия, като се започне от вратаря Тибо Куртоа, който спаси 87% от ударите в квалификациите, което е най-добро постижение сред вратарите записали поне по 5 участия.

В защитата блестят Венсан Компани, Томас Вермаелен и Даниел ван Буйтен, в средата на терена са Аксел Вицел, Кевин де Брюин, Маруан Фелайни и Муса Дембеле, а какво да се каже за атаката – Еден Азар, Кевин Миралас и Ромелу Лукаку.

Лукаку е възстановен от контузията в глезена, която получи в контролата с Тунис и очакванията са да води атаката, а селекционерът на европейците не смята да изневерява на атакуващия стил на отбора си, като целта е да се повтори постижението от 1986-а, когато поколението на Ян Кулеманс стигна до полуфиналите в Мексико.

Алжирците имат притеснения относно халфа Хасан Йебда, който получи травма в глезена на тренировка, но все пак очакванията са, че ще вземе участие в мача, така че Вахид Халилходжич ще разполага с възможно най-добрия си състав.

Тимът от Северна Африка обаче не е вкарал гол в последните си 5 срещи на световно първенство, опитвайки 71 удара, като за последно отбеляза през 1986-а година срещу Северна Ирландия.

Все пак Алжир спечели последните си 4 мача, като записа победи в трите си контроли преди финалите, при това срещу европейски съперници – Словения, Армения и Румъния.

Резултат: 3:0
 

Прогнозирай мачовете от световното първенство и спечели страхотни награди