Плеймейкърът на Белгия Еден Азар прояви скромност и заяви, че все още не е заслужил да бъде считан за един от най-добрите играчи на света.

След победата над Алжир с 2:1 селекционерът на националния отбор на Белгия Марк Вилмотс заяви, че Азар е един от петимата най-добри играчи на света.

"Наистина ли той каза така? Е, аз никога не обичам да говоря за себе си по този начин. Защото честно казано, в момента не смятам, че го заслужавам", коментира Азар пред сайта на ФИФА.

"За да бъда един от петимата най-добри играчи на света, като начало трябва да започна да вкарвам повече голове. Наистина трябва да вкарвам в почти всеки мач, защото това правят най-добрите играчи на света - Меси и Роналдо, всеки сезон".

"Това са хората, към които трябва да се целя. Хубаво е, че треньорът казва такива неща, но аз не бих казал същото".

"Срещу Алжир не ми беше лесно. Беше труден мач за всички халфове и нападатели, особено през първото полувреме да намираме пространства и да показваме какво можем".

"Но след като Маруан вкара изравнителния гол, мачът се отвори повече и ние можехме да покажем повече какво можем индивидуално и като отбор. Да се надяваме, че ще видите повече такъв футбол от нас в следващите мачове".

"Аз определено мога да играя по-добре и ние можем да играем по-добре като отбор. Но това беше само начало за нас и ние спечелихме първия мач, който винаги смятахме, че е най-важният. Няма повече какво да се иска".

"Знаеш, че в турнир като този ако спечелиш първия мач, имаш голям шанс да продължиш напред. Сега сме в добра позиция начело на групата и искаме да направим всичко възможно, за да останем там".