Отборът на Черно море записа успех срещу Витоша (Бистрица) с 2:0 в мач от 26-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион “Тича” във Варна. Това бе последният мач на “моряците” от редовния сезон.

Варненци поведоха в резултата в края на първото полувреме, когато Четин Садула си отбеляза автогол, за което допринесе и младият Илиан Илиев. В 47-ата Исмаил Иса реализира втория гол в мача.

Наставникът Илиан Илиев започна срещата с петима юноши от школата на “моряците”, а в последствие на терена се появиха още двама таланти на варненската школа.

Черно море започна с домакински натиск и още в 11-ата минута можеше да открие резултата. Мартин Минчев получи топката в наказателното поле леко вляво, финтира бранител и стреля в близкия ъгъл на стража Георги Амзин. Вратарят успя да докосне топката с крак, след което тя се отби в страничната греда. Само седем минути по-късно отново Минчев можеше да реализира. Родриго Енрике центрира от корнер, а Минчев с глава от малкия пеналт стреля над вратата.

В 23-ата минута Исмаил Иса беше задържан от Евгени Зюмбулев в наказателното поле, но главният съдия не отсъди дузпа. В 39-ата минута Черно море успя да вкара топката в мрежата на гостите чрез Емил Янчев, но попадението бе отменено заради засада. В 45-ата минута “моряците” поведоха в резултата. Патрик Андраде центрира в наказателото поле, Илиан Илиев успя с шпагат да отклони топката, която срещна тялото на Четин Садула и влетя неспасяемо във вратата.

В 47-ата минута Илиан Илиев отне топката в центъра на терена, след което последва подаване към Исмаил Иса. Нападателят финтира Четин Садула и с премерен удар в долния десен ъгъл на вратата успя да отбележи за 2:0.

В 55-ата минута мощен шут на Илиан Илиев от границата на наказателното поле прелетя над вратата. Малко по-късно Жордао Кардосо беше оставен от защитата на Витоша да овладее спокойно и да стреля към вратата на Кръстев. Изстрелът обаче беше много неточен. В 80-ата минута Черно море пропусна уникален шанс за трети гол. Родриго Енрике излезе сам срещу Николай Кръстев, но вратарят на гостите показа класа и успя да парира удара. Малко след това пред младия Денислав Ангелов се отвори шанс, но при изстрела му топката се отби в крак на браните. В 88-ата минута Васил Панайотов се опита да насочи топката технично извън наказателното поле, но топката премина покрай гредата.

В следващия мач на Черно море, който е първи от плейофната фаза, е отново срещу Витоша Бистрица във Варна. Все още обаче няма час и дата за двубоя.

Черно море: Миодраг Митрович, Виктор Попов, Мирослав Енчев, Емил Янчев, Цветомир Панов, Мартин Минчев (62-Мартин Минчев), Петър Вуцов, Илиан Илиев (75-Илиан Илиев), Патрик Андраде (Мехди Букаси), Родриго Енрике (81-Васил Панайотов), Исмаил Иса (75-Денислав Ангелов).